Navigáció
Főoldal
Cikkek
Letöltések
GyIK
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
RSS Hirek
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
RSS
Hírek

RSS - Posta Klub
Kinek fizetjük az álla...
Kinek fizetjük az álla...
A beépített ügynö...
Zavargások Koszovóban:...
Porosenko: Kitörh...
RSS - Magyar Valós Hírek
Ki korán kel......
A "Csőkályha...
Hátszéllel a szakadékb...
Kellemes Karácsonyi Ün...
Putyin a nyugat halálo...
RSS - Tempo Hírek
RSS - Hunszkíta Rádió
Szada előadás...
Csellengők 1...
6. PECSÉT Jásdi Kiss I...
Megjelent Jásdi Kiss I...
Hasi hasadék...
Putyin nagymester zseniális sakk-mattja!!!
Fapipa - 2015.01.08. 12:36:45
Putyin nagymester zseniális sakk-mattja a Nyugat gazdaságának zsákutcáját és a petrodollár végét jelenti


Egy zseniális cikket ajánlok és osztok meg én is veletek, amit mindenkinek el kell olvasni ! A szakújságírók e-mailen küldözgetik egymásnak: „Olvastad ? Nem ? Mondj véleményt te is! Szerintem, szuper !” A rengeteg tovább-posztolás okán utóbb nagyon nehéz lett megállapítani, hogy ki az eredeti szerző.
De ez egy túlságosan is jó írás! Ezért is volt az, hogy a keresés addig folytatódott, amíg az eredményre nem vezetett: a szerző – DMITRIJ KALINYICSENKO.
Részletek
85 ember kezében a világ ?
Fapipa - 2015.01.26. 13:17:44
85 ember kezében a világ !!

Részletek
A "szabad" kereskedelem
Fapipa - 2015.01.06. 14:26:49
** A "szabad" kereskedelem ***

A ma uralkodó gazdasági ideológia (Smits, Friedman, Keynes, Heyek) csődöt vallott és nemcsak a szegény országokban, de a nyugati világban is. A munkanélküliség nálunk is állandóan növekedett, a reál bérek fokozatosan csökkentek, a szociális biztosnág egyre inkább leépült.
Ennek egyik fő oka a PÉNZRENDSZER. Minden nyugati állam brutálisan el van adósodva és ennek a magas adósságnak kamatai vannak, amik még jobban növelik az adósságot.

Részletek
Új globális pénzügyi rendszer
Fapipa - 2015.01.04. 23:28:12
Új globális pénzügyi rendszer

December 26-án az Oroszországi Központi Bank (CBR) elindított egy globális alternatívát a dollár alapú SWIFT bankközi fizetési üzenő-rendszerről való leváláshoz, amely hat hónapon belül teljesen készen áll arra, hogy a nemzetek valutái a világ minden tájáról elszakadhassanak a nyugati dollár- rendszertől.l

Részletek
A társadalom az önszerveződő mechanizmussával, minden problémát jobban tudna kezelni, mint a mai politikai, hatalmi struktúrákkal.
Fapipa - 2015.01.04. 21:02:15
*** “Tulajdonképpen évszázadok óta a hálózatszerveződések megakadályozásának a hagyományában élünk. Ez a problémánk!” ***

… mondja ezt Kruse professzor, a hálózatelmélet egyik képviselője.Kruse professzor a társadalom fejlődésének az akadályát a jelenlegi hierarchikus szerkezetben látja és ennek a hatalom által való megakadályozásában. A társadalom az önszerveződő mechanizmussával, minden problémát jobban tudna kezelni, mint a mai politikai, hatalmi struktúrákkal.


Részletek
Hamarosan minden magyar pénztárcája üres lesz?
Fapipa - 2015.01.04. 20:26:21

Hamarosan minden magyar pénztárcája üres lesz?


2014-ben rengetget fejlődött a mobilfizetési piac Magyarországon, sorra jelentették be az újabbnál újabb megoldásokat. Igaz, egyelőre csak a Telekomnál, de végre elindult az első magyar érintéses mobilfizetést lehetővé tevő mobiltárca, egy magyar e-pénz már élesben, egy másik pedig "éles tesztüzemben" működik, és több bank appjával is telefonszámra utalhatnak egymásnak pénzt az ügyfelek. Bár csak januártól lesz QR-kód minden csekken, idei fejlesztés a posta mobilfizetéses alkalmazása is, illetve nyár közepe óta a parkolásért is fizethetünk mobillal. Íme, a magyar mobilfizetési piac 2014-es legfontosabb eseményei.

Részletek
A tőkefelhalmozás világméretű lerablása: kifosztás, zsákmányolás és vagyon
Fapipa - 2014.12.20. 11:03:30

A vagyonok fordított piramisa

Könyvelők, politikai varázslók, nagyvállalati ügyvédek, újságírók, pénzügyi firkászok, tanácsadók és ingatlan ügynökök kisebb hadserege adja a gazdaságok kifosztásának haszonélvezőit. Alattuk van a felső és alsó középosztályból álló 30 %, akik vékony jólétre tesznek szert, amit a gazdasági sokkok, a piaci konjunktúra és a lefelé irányuló mobilitás kockázata befolyásol. Őalattuk a bérből és fizetésből élő többség illetve a kisvállalkozók a csökkenő jövedelmeket, a lefelé húzó mobilitást, a jelzálogjogok gyakori érvényesítését, a munkahelyek elvesztését, míg a legalsó 30 % a teljes elnyomorodást tapasztalja.

A fejlődő újgyarmatok és a vezető országok közötti osztálystruktúrák széles változatossága ellenére a legfelső 1% határokon átnyúló gazdasági, személyes és társadalmi kötelékeket kovácsolt össze. Ugyanazokat az elit iskolákat látogatják, hasonló luxus körülmények között van a lakásuk és megosztoznak a privát bankáraikon, pénzmosó rendszereiken és pénzügyi tanácsadóikon is. Minden elitcsoportnak megvan a saját nemzeti rendőrségi és katonai biztonsági rendszere, valamint politikai kijáróik, akik együttműködnek a büntetlenség biztosításában és a vagyonok elvesztését megakadályozó törvénytelen pénzáramlások megvédelmezésében.


Részletek
A világ pénzrendszer válságának okai
Fapipa - 2014.12.15. 18:52:17
A világ pénzrendszer válságának okai

Társadalmi problémáink mély okai a pénzrendszerre bezethető vissza!+++
Lehet hogy egyeseket ez a mondat iritálni fog, de mégis ki merem jelenteni, mert a témával 2007-óta, a Lehman Brothers bank összeomlása óta intenzíven foglalkozom. Mint tudjuk, akkor a hírt sok nemzetközi pénzügyi és gazdasági "szakember" váratlanul fogadta és a világ pénzügyi rendszere majdnem összeomlott. Azóta sem megnyugtató a helyzet, a bankrendszer is el van adósodva. Nos, ezt azért mondom, mert már akkor is voltak olyan alternatív közgazdászok, akik már 20-30 éve erre probálják felhívni a figyelmet, hogy a világ pénzrendszere össze fog omlani. Sajnos ezek a figyelmeztetések nem kerülnek be a fősodrású médiába nem is beszélve a fősodrású közgazdasági elméletekbe. A több neves nemzetközileg is ismert alternatív közgazdasági szakemberekből most Bernd Senf profeszort szeretném kiemelni. Neki az egyik közgazdasági könyve, a "Die blinde Flechen der Ökonomie" a közgazdasági könyvek között az egyik évben best seller volt. Az itt belinkelt vidót én fordítottam le és a könyv egyik témájáról, a kamatos kamatról szól. Figyelmetekbe ajánlanám ezt, mert úgy gondolom, hogy az alapok nélkül, minden társadalmi reform, csupán tűzoltás, de nem garantálja hosszú távon a rendszer fenntarthatóságba történő megváltozássát.
https://www.youtube.com/watch…


Részletek
ITT AZ úJ ARANY FEDEZETŰ VALUTA,!!! ( ARANY KORONA ?? ))
Fapipa - 2014.12.08. 20:41:31
ITT AZ úJ ARANY FEDEZETŰ VALUTA, AMELY INNEN INDULT EL MAGYARORSZÁGRÓL !!
ARANY KORONA !!!
Karen Hudes,

a Világbank informátora és újabban ismét alkalmazottja 2014 december 4-én egy friss bejelentést tett, miszerint elérkezett az idő, hogy az új valuta felváltsa az amerikai dollárt és más fiat valutákat, ami az Aurum nevet kapta.

Az Aurum önmagában fogja tartalmazni az aranyat. Karen elmagyarázza, hogyan fog mindez megtörténni rendezett módon, mielőtt az amerikai dollár össze nem omlik, és beszámol az új "jogállami koalícióról".

Karen arról beszél, hogy monetáris megállapodások alapján kerülnek a világ országainak szétosztásra az aranykészletek, amelyet már nem a Nemzetközi Fizetések Bankja (1) kezel, és melyekből el fogják kezdeni gyártani az új Aurum valutákat, mivel a jelenlegi papír valuták instabilak.

Júliusban egy amerikai japán közös bizottság elfogadta ezeknek az aranykészleteknek a szétosztását egy közös határozatban. Az új valuta használatát nem fogja kamat terhelni, mivel az a jelenlegi papíralapú valutákat kezükben tartó magánbankok nagy csalása.


http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/12/itt-az-uj-aranyfedezetu-valuta-mellyel.html#.VIX64WczDO8'
ameborder="0" allowfullscreen>http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/12/itt-az-uj-aranyfedezetu-valuta-mellyel.html#.VIX64WczDO8'

LinkRészletek
Hozzányúltak az aranyhoz?
Fapipa - 2014.12.06. 20:12:19
Hozzányúltak az aranyhoz?

Egyre erősebb a gyanú: az amerikai központi bank a válság után hozzányúlt a más államok jegybankjai által a tengerentúli trezorokban tárolt aranykészletekhez. A bizalom megingása miatt Hollandia a minap 122 tonna aranyat vitt haza, amit lehet, hogy a piacról vásárolt meg a Fed. A németek tavaly meg sem tekinthették a készleteiket.

Megingott a bizalom az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) iránt. Többek között ez áll annak a hátterében, hogy több európai jegybank már nem érzi biztonságban a New Yorkban elhelyezett aranykészletét, és annak részleges kimentéséről döntött. A múlt héten a holland központi bank (DNB) 122 tonna aranyat hozott el az Egyesült Államokból, ami azért is furcsa, mert a kanadai és a brit jegybankoknál elhelyezett nemesfém-készletéhez nem nyúlt. Hollandia ráadásul épp a közbizalom erősítésére hivatkozva hozta haza az arany egy részét értesült a napokban a Dow Jones hírügynökség.
Részletek
A magyar állam jogilag nem létezik ?
Fapipa - 2014.11.29. 11:16:51
Orosházi a bíróságon :

Nem is kéne a bankokban tartani a pénzünket !!
Fapipa - 2014.11.15. 20:45:15

Nem is kéne a bankokban tartani a pénzünket !!


Részletek
Jönnek az ujjlenyomat-olvasós bankkártyák
Fapipa - 2014.10.18. 10:52:34
Jönnek az ujjlenyomat-olvasós bankkártyák

Beépített ujjlenyomat-olvasóval működő érintésmentes bankkártyát gyártó céggel állt össze a MasterCard, így ha beválik a plasztik, akkor a jövőben nem lesz szükség PIN-kódra és fizetési limitekre sem - írja a Finextra.com.

A norvég Zwipe olyan bankkártyákat gyárt, amelyek egyrészt alkalmasak az érintésmentes fizetésre, másrészt beépített ujjlenyomat-olvasóval is rendelkeznek. A hírek szerint nem kisebb cég, mint a MasterCard állt be most az innováció mögé egy partnerségi megállapodáson keresztül.

Az ujjlenyomat-olvasó révén biztonságosabbá válnak a kártyás fizetések, ráadásul az érintésmentes kis összegű vásárlásoknál is azonosítaná magát az ügyfél (más nem fizethet a plasztikkal), és még PIN-kódra vagy fizetési limitekre sem lenne többé szükség. A kártyába saját áramforrást nem kell telepíteni, ugyanis a kártyaolvasó által sugározott rádiójellel működik az ujjlenyomat-olvasó.

A fő kérdés az, hogy mennyivel lesznek drágábbak az ilyen típusú kártyák a hagyományosaknál, vagyis megéri-e majd a kibocsátó bankoknak, hogy ezt a kényelmi funkciót is biztosítsák az ügyfeleknek.

Így működik az ujjlenyomat-olvasós kártya:


OROSZORSZÁG LÉTREHOZZA A SWIFT ALTERNATÍVÁJÁT
Fapipa - 2014.10.13. 19:36:33
OROSZORSZÁG LÉTREHOZZA A SWIFT ALTERNATÍVÁJÁT

A VTB Group tárgyalásokat folytat a Sberbankkal egy bankok közti adtacsere rendszer kialakításáról, ami a SWIFT alternatívája lesz. Andrej Kostin, a VTB Bank feje elmondta, hogy a Központi Bankon felül számos pénzintézetet bevonnak a tárgyalási folyamatba, hogy egy nemzetközileg és versenyképes alternatívát hozzanak létre. Ugyan a Központi Bank alternatív rendszere már létezik, Kostin szerint túl drága a használata és emiatt a bankok nem részesítik előnyben. "A használat költségei többszörösei annak, mint ami a SWIFT rendszer esetében volt. A tárgyalási folyamat végére azonban kialakítjuk az új rendszert, ami a résztvevő feleknek a SWIFT rendszernél kedvezőbb feltételekkel lesz elérhető."
Részletek
A pénzhelyettesítő közösségi pénz és a C3 elszámolási rendszer bevezetése
Fapipa - 2014.10.06. 20:27:16

A pénzhelyettesítő közösségi pénz és a C3 elszámolási rendszer bevezetése

Készítette: Takáts Péter

Összefoglaló

Ma már minden a világ dolgaiban és eseményeiben tájékozott ember számára nyilvánvaló, hogy a gazdasági és pénzügyi rendszer elérkezett végső összeomlásának határára. A világ és annak fejlődése egy olyan ponthoz érkezett, amikor a kialakult helyzeten a régi gondolkodással nem lehet változtatni és azt, ami elromlott csak új gondolatokkal és új megoldások alkalmazásával lehet valami újra cserélni. Eközben a politika törekvése arra, hogy a régi jelszavak hangoztatásától, ill. a régi módon történő cselekvéstől várja el az új megjelenését, már csak egy szép álomnak tekinthető és egyre kevesebben vannak, akik hisznek benne.
Részletek
Pénz - a megosztás eszköze és a megosztó eszköz
Fapipa - 2014.09.29. 21:27:11

Pénz – a megosztás eszköze és a megosztó eszköz


Szerző: Czibere Péter

Van egy hatalmas félreértés a pénz történetével, megjelenésével kapcsolatban. Ez a félreértés abból adódik, hogy ma már a pénzre úgy tekintünk, mint életünk természetes, sőt, elengedhetetlen részére, holott az nem több egy eszköznél, melyet valamikor használni kezdtünk. Amiből rögtön két dolog következik.

Az egyik, hogy mivel mindennek oka van, az eszközök használatának is megvan az oka. Minden eszköz egy célt szolgál, tehát a pénz használatának is van, és bevezetésének is volt célja.

A másik, hogy minden dolognak, ami bármikor használatba lett véve, bármikor fel is függeszthető a használata. A pénz, annak ellenére, milyen természetes létezőként kezeljük, nem egy állandó. Úgy lett kitalálva.

Részletek
EURÓPA NEMSOKÁRA RUBELBEN KELL FIZESSEN AZ OLAJÉRT ÉS GÁZÉRT
Fapipa - 2014.09.27. 07:52:00
EURÓPA NEMSOKÁRA RUBELBEN KELL FIZESSEN AZ OLAJÉRT ÉS GÁZÉRT


Megkezdődött az orosz olaj rubelért árusítása, és a közeljövőben várhatóan a moszkvai értéktőzsde is rubelben fogja jegyezni az olaj árát.

A Gazprom Nyeft lebonyolította első rubelben bonyolított európai értékesítési ügyletét - két tranzakciót is rubelben bonyolítottak le európai partnerekkel, vagyis Európában is megszűnik az a gyakorlat, hogy az olajért csak nyugati valutában lehet fizetni. Mivel az értékesítés sikeres volt és az ügyfelek meg voltak elégedve, a közeljövőben Oroszország rubelben bonyolítja majd az értékesítéseket más európai ügyfelekkel is.

Részletek
A PÉNZ URAI
Fapipa - 2014.09.03. 13:39:44

A PÉNZ URAI 1. RÉSZ


Részletek
MI ÉRTELME A HELYI PÉNZEKNEK SZOLIDARITÁS NÉLKÜL?
Fapipa - 2014.08.28. 19:09:11

MI ÉRTELME A HELYI PÉNZEKNEK SZOLIDARITÁS NÉLKÜL?

Röviden: semmi. Számos társadalomtudós véli úgy, hogy az ember egyéni boldogsága egyenes arányosságban áll az adott közösségben élő embertársai iránti szolidaritásával, azaz a kölcsönös segítségvállalással: tehát én segítek a nemzetem egészének pl. azzal, ha a magyar nemzet tagjai által, magyar alapanyagokból előállított termékeket és szolgáltatásokat fogyasztom, hacsak lehetőségem van rá. Még ha tudom, hogy a helyi az mindig drágább lesz, és ha a megszokott komfort rovására talán többet is kell érte ‘utaznom’. Az előbbinek még előnye is van, hiszen segít a szelektálásban; valamint a kóros és közönyös fogyasztással szemben tényleg csak azt veszem meg, amire valóban szükségem van. Végeredményben akár több pénz is maradhat a pénztárcánkban. Gazdasági axióma, hogy ez a folyamat már középtávon a bérek és fizetések növekedését serkenti.
Részletek
Saját bankrendszert épít Oroszország
Fapipa - 2014.08.28. 09:27:48
A FINÁNCOLIGARCHIA PÉNZFEGYVERÉNEK HATÁSTALANÍTÁSA !!!

Saját bankrendszert épít Oroszország

Oroszország törvénytervezetet készített a nemzetközi SWIFT bankközi fizetési rendszer kiváltására, melyet saját fizetési rendszerrel helyettesítenének - jelentette be Alekszej Mojszejev pénzügyminiszter helyettes.
Az oroszok egy saját bankközi fizetési rendszer jogi alapjait teremtik meg azzal a törvénytervezettel, amelyről ma a pénzügyminiszter-helyettes beszélt a helyi médiának. A belga központú SWIFT bankközi fizetési rendszert könnyen további nyugati szankciók érvényesítésére használhatják. Ezért készítették elő a szóban forgó rendszer helyettesítőjét. Most tehát a Visa és a MasterCard kártyás rendszereinél is felmerült eszközhöz nyúlnak.
"Egy olyan törvényt készítettünk elő, amely oroszországi pénzforgalmi rendszer alkalmazását írja elő az országon belüli fizetések lebonyolítására" - mondta Mojszejev. Egy helyi lap, a Kommerszant szerint jelenleg az orosz bankok között zajló fizetési forgalom csupán 5-10 százalékát számolják el helyi fizetési rendszerekben, vagyis nem lesz könnyű feladat helyi alternatívát keresni a SWIFT helyett.
2012-ben Irán elleni uniós szankciók részeként iráni bankokat tiltottak ki a SWIFT rendszerből, ami jelentősen megnehezítette az ország külkereskedelmi forgalmának bonyolítását.
Részletek
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése