Navigáció
Főoldal
Cikkek
Letöltések
GyIK
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
RSS Hirek
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
RSS
Hírek

RSS - Posta Klub
Ferencváros: 'elin...
Sipos Pál és a pesti é...
Havi csicsergő (ú...
Folytatódtak a tünteté...
Háború jön Európá...
RSS - Magyar Valós Hírek
Hamarosan eljön a...
A csapda......
Felhívás a Diáksághoz!...
Serleg vagy urna?...
Bábel tornya és a poko...
RSS - Tempo Hírek
709.)22-es csapdájában...
708.)A demokrácia nem ...
806.)TEMPO az Állam sz...
805.)Tovaszálltak szép...
804.)A megoldás...
RSS - Hunszkíta Rádió
Szada előadás...
Csellengők 1...
6. PECSÉT Jásdi Kiss I...
Megjelent Jásdi Kiss I...
Hasi hasadék...
Lugánói tanulmány 2.
Fapipa - 2014.07.29. 16:51:37

Lugánói tanulmány 2.

„Hogyan lehet meghosszabbítani a nyugati befolyást és a kapitalizmus uralmát, amikor a nyugati kapitalizmus a történelemben mindvégig buborékképző gépezetként működött?
… egy újabb buborék, amely méreteiben hasonló lenne a felelőtlen ingatlanhitelezéséhez, az utolsó lehet, a lélekharangja nemcsak a jelenlegi pénzügyi rendszernek, hanem a nyugati világ vezető szerepének is.


Részletek
Világcég veszi meg a magyar bitcoin startupot
Fapipa - 2014.07.29. 14:43:58
Világcég veszi meg a magyar bitcoin startupot

Szerző: hvg.hu


Az ASIC bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég, a CoinTerra, bejelentette a magyar szoftverfejlesztő cég, a Bits of Proof Zrt. felvásárlását.

A budapesti székhelyű Bits of Proof (BOP) vállalati környezetre szabott bitcoin szolgáltatások fejlesztésén dolgozik. A megállapodás szerint Blummer Tamás, a cég alapítója és vezérigazgatója is csatlakozik a CoinTerra csapatához, ellátva a cég alelnöki pozícióját – írja a bitcoin.hu. A Bits of Proof magyar bitcoin vállalkozást alapító Blummer Tamás több tízéves múlttal rendelkezik pénzügyi területen, fejlesztői posztot töltött be a Deutsche Bank, az MSCI, és a Morgan Stanley kötelékében is.
Részletek
A pénz mint adósság ......
Fapipa - 2014.07.22. 07:34:33
Ajánlom mindenkinek az alábbi videót !!!


Részletek
A feltörekvő országok (BRICS) megalapították saját valutaalapjukat
Fapipa - 2014.07.19. 07:03:26

A feltörekvő országok (BRICS) megalapították saját valutaalapjukat


A világ legjelentősebb feltörekvő országainak vezetői aláírták a közös pénzügyi alapjuk létrehozásáról szóló megállapodást - eldőlt, hogy az IMF egyfajta alternatívájának szánt intézmény központja Kínában lesz.

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika (BRICS) első számú vezetői a brazíliai Fortaleza tengerparti városban aláírták azt a megállapodást, amellyel megteremtik a Nemzetközi Valutalaphoz hasonló saját külön pénzügyi alapjukat - jelentette a Bloomberg. Az Új Fejlesztési Bank (NDB) névre keresztelt intézménnyel kapcsolatban számos részletkérdést tisztáztak.
Részletek
Világsiker lehet a magyar mobiltárca
Fapipa - 2014.07.04. 05:23:12
Világsiker lehet a magyar mobiltárca

TÓTH BALÁZS

Egy évvel a tesztüzem elindítása után bevezetésre kész az okostelefonokba épített bankkártya - jelentette be Pukler Gábor, a MobilTárca Szövetség elnöke a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen kétszer több előadó volt, mint amennyi érdeklődő újságíró. A tesztek alapján úgy becsülik, országszerte akár 400 ezer embert is érdekelhet a szolgáltatás, amit mostanáig csak a kísérlet pár ezer résztvevője tudott kipróbálni.
Az aktív tesztelők egy év alatt 41 ezerszer vásároltak az okostelefonjuk segítségével, 4 ezerszer gyűjtöttek be hűségpontokat, és összesen 120 millió forintot költöttek. A Paypass rendszert működtető Mastercard nemzetközi hátterének fontosságát bizonyítja, hogy a résztvevők Magyarországon kívül 20 más országban is vásároltak mobillal. Hiszen ahol lehet Paypass bankkártyával fizetni, ott a mobil is működik.

Részletek
Durvul a harc a Visa és Oroszország között
Fapipa - 2014.06.26. 08:59:54
Durvul a harc a Visa és Oroszország között


Bár Moszkva tett engedményeket, a Visa mégis kivonulhat Oroszországból, és a MasterCard helyzete is bizonytalan.

Úgy tűnt, hogy a moszkvai vezetés hajlandó komoly engedményeket tenni annak érdekében, hogy a Visa és a MasterCard ne vonuljon ki Oroszországból, de azok több alapvető követelését nem volt hajlandó teljesíteni. Így most a felek további kompromisszumokat keresnek, de a Visa már nem zárja ki, hogy távozik.

A két nemzetközi fizetési kártyarendszer kálváriája akkor kezdődött, amikor az Ukrajna miatti amerikai szankciókkal egy időben felfüggesztette több orosz - az elitet kiszolgáló - banknál levő ügyfeleinek szolgáltatását. A bosszú gyors volt: a duma elfogadott egy törvénymódosítást, amely szerint a nyugati bankkártya-cégeknek egy napi oroszországi forgalmuknak megfelelő betétet kell letétbe helyezniük a moszkvai jegybank különleges számláján, s ha megszüntetnék orosz ügyfeleiknek a szolgáltatásukat, a szünet minden napjáért levonnák a betét 10 százalékát. Ezt elfogadhatatlannak minősítették az amerikaiak és kivonulással fenyegettek.
Részletek
Szabadulhatunk e a gyarmat sorból ???
Fapipa - 2014.06.14. 19:41:36

Részletek
Ezt üzeni az MNB a Bitcoin-hívőknek
Fapipa - 2014.06.10. 12:47:55
Ezt üzeni az MNB a Bitcoin-hívőknek

A virtuális pénzek kockázatosak, szabályozatlanok, visszaélések áldozatául eshetnek az ezeket használók - véli az MNB. A jegybanknál nem tartják reálisnak, hogy áttörést hoznak a fizetésekben, de legalább nem kívánják a Bitcoin és társaik halálát. Ez ugyanakkor nem sokat segít abban, hogy jogilag tisztázott, szabályozott környezetben terjedhessenek a virtuális pénzek Magyarországon.

Részletek
Kína teljesen szembefordult a dollárral?
Fapipa - 2014.06.04. 21:25:02
Kína teljesen szembefordult a dollárral?


Globális pénzrendszerünk alapját napjainkban az amerikai dollár és az Egyesült Államok jegybankjának (FED) kamatpolitikája jelenti, ezért a pénzügyi stabilitás megőrzésének alapvető feltétele, hogy a dollár, mint globális fizetőeszköz forgalma fennmaradjon. Így mindenképpen folytatódnia kell a dollár használatának a világ minden részén, – leginkább a nemzetközi kereskedelemben – hogy az adósság és kamat hajtotta gazdasági egyensúly jelenlegi szintje egyáltalán fenntartható szinten maradjon, ezzel biztosítva, hogy továbbra is legyenek vevők az amerikai állampapírokra, még a jelenlegi nevetségesen alacsony jegybanki alapkamatok mellett is.
Részletek
"A pénz halálának" szerzője szerint közeledik a globális pénzrendszer összeomlása
Fapipa - 2014.06.03. 15:23:20
"A pénz halálának" szerzője szerint közeledik a globális pénzrendszer összeomlása

május 31, 2014 RT.com - Idők jelei

Joseph Candel: A gazdasági összeomlás tökéletes lehetőséget biztosít majd az épülő antikrisztusi világkormány számára a (látható) hatalomátvételre. Az események a hatására olyan kétségbeesett helyzet alakulhat ki, hogy a világ igazi hősként üdvözli majd az Antikrisztust, aki könnyűszerrel ráveszi a nemzeteket az általa nyújtott megoldás elfogadására.

"Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul jön, és a királyságot csellel szerzi meg. ... Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek." (Dániel 11:21, 24)

Részletek
HAMARABB BEVEZETIK A VÁMUNIÓ KÖZÖS PÉNZNEMÉT
Fapipa - 2014.05.30. 09:20:52

HAMARABB BEVEZETIK A VÁMUNIÓ KÖZÖS PÉNZNEMÉT

A vámunió -jelenlegi tagjai Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán- megyegyezésre jutott, miszerint a közös pénznem a történelmi "altyn" lesz. Az eredeti elképzelés szerint az altyn 2025-ben került volna bevezetésre, ám az Oroszország elleni nyugati szankciók miatt a bevezetést előre szeretnék hozni 5 évvel.
http://www.hidfo.net/2014/04/10/az-vamunio-penzneme-az-altyn-lesz

Oroszország új "arany" fizetőeszköz bevezetéséről egyeztet Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal.

A három ország egy közös gazdasági uniót épít, amelyet májusban össze is hoznak a közös pénz neve pedig "Altyn", ami aranyat jelent -számolnak be az orosz híroldalak.

Ez a lépés komoly fenyegetést jelent a Nyugat számára azaz a petrodollár számára.

Oroszország nyíltan a dollár nyakára lép azzal, hogy már inkább nem dollárban kereskedik, saját fizetőrendszert alakított ki és energia forrásait Kínának adja el, Iránnal pedig óriási olaj-üzletet kötött.

Veszélybe került az amerikai dollár, így maga a transzatlanti régió is, amelynek működése a dolláron alapul és félő, hogy az Illuminati bankár-pénzoligarchia inkább háborúba megy, mint hogy elveszítse globális hegemóniáját.


Részletek
Totális összeomlást jósol a jegybankelnök
Fapipa - 2014.05.28. 15:31:15
Totális összeomlást jósol a jegybankelnök


Szokatlanul éles jóslatot fogalmazott meg a brit jegybank elnöke egy nyilvános fórumon: ha a dolgok úgy mennek tovább, mint eddig, az a kapitalizmus végéhez vezethet.

Lakásvásárláshoz, - felújításhoz és még számtalan lakáscélhoz 30%, de legfeljebb évi 72 000 Ft összegű állami támogatás, és most 9% egyszeri extra kamat az első megtakarítási évben!

Ha a bankok és bankáraik továbbra is a "semmiképpen sem veszteni" felfogás jegyében végzik a munkájukat, az a kapitalizmus összeomlásához vezethet - jelentette ki Mark Carney, a Bank of England elnöke a 21. század kapitalista társadalmának jövőjével foglalkozó londoni konferencián. (A "semmiképpen sem veszíteni" stratégiája azt jelentheti például, hogy ha egy ügyfél beteszi a pénzét a bankja által ajánlott befektetési alapba, akkor az alap gyarapodása esetén a bank ad valamennyit neki a haszonból, az alap bukásakor viszont az egész veszteséget ráveri - a szerk.) A fórum sztár vendégei között volt Christine Lagarde, az IMF igazgatója és Bill Clinton, az USA volt elnöke - derül ki a londonlovesbusiness.com
Részletek
Oroszország és Kína újradefiniálja az Új Világrendet
Fapipa - 2014.05.22. 12:05:56
Oroszország és Kína újradefiniálja az Új Világrendet


Május 20.-án történelmi jelentőségű találkozóra került sor a CICA keretében Sanghajban, amelyen az új barátok Vlagyimir Putyin, Hszi Csin-ping és az iszlám köztársaság elnöke Hassan Rouhani megbeszélték a szorosabb együttműködés mikéntjét azzal a céllal, hogy lecseréljék a Nyugattal kiépített kapcsolataikat...főként a dollárt.

Amit elsőként megemlítenek a találkozó eredményéről az az, hogy a VTB a legnagyobb orosz bank a Bank of China-val megegyeztek, hogy egymás között a saját valutájukkal megkerülve az amerikai dollárt szabadon kereskedhetnek, s intézhetik a kifizetéseket, a "befektetési banki, a bankközi hitelezést, kereskedelem-finanszírozási és a tőke-piac tranzakciókat".
Részletek
Már ketyeg a következő bomba?
Fapipa - 2014.05.13. 07:39:57
Már ketyeg a következő bomba?

Másmilyen lesz a következő pénzügyi válság, mint amilyen a 2008-2009-es volt, így azok az intézkedések, amelyeket azért hoztak, hogy elkerüljék a hat évvel ezelőtti összeomlás megismétlődését, hatástalanok lehetnek.


A pénzügyi elemzők és a szabályzó hatóságoknál dolgozó szakértők elkövetnek egy nagy hibát. Amikor nagy bankválságokat elemzik, mindig abból indulnak ki, hogy a történelem ismételni fogja önmagát, azaz a következő krízis is úgy fog lezajlani, mint az előző. Olyan intézkedéseket javasolnak, illetve hoznak, amelyek az előző összeomlás megismétlődését hivatottak megelőzni. Ezzel azonban megágyaznak egy olyan újabb válságnak, amely eltér az előzőtől - írja Peter Atwater pénzügyi elemző, aki több amerikai nagybanknál is dolgozott.
Részletek
A dollár bukása garantált???
Fapipa - 2014.05.10. 06:10:59

A dollár bukása garantált – A hamis kelet-nyugat paradigma a globális valuta felemelkedését is lepleziManapság már szinte semmi sem az, aminek látszik. A jót gonosznak állítják be, a kedvesnek mondott tettek mögött rossz szándék lapul, az egyszerűt összetettnek, az összetettet egyszerűnek festik le. Aki megelégszik a felületes szemlélődéssel, soha nem fogja megérteni, hogy mi történik.

Ez a jelenség nagyon jól megfigyelhető a kelet és nyugat elitistái között, az Ukrán helyzet kapcsán fokozatosan mélyülő feszültségben.

Megdöbbentő, hogy amúgy intelligens emberek nem hajlandók meglátni, hogy nincs alapvető politikai vagy filozófiai konfliktus a kelet és nyugat hatalmi szereplői között. Hogyan is lenne, amikor mindkét „oldal” ugyanazért a célért dolgozik és mindketten nyernek a megrendezett, teátrális nemzetközi válságokon.
Részletek
Bankkártyákon áll bosszút Moszkva
Fapipa - 2014.05.07. 21:36:53
Bankkártyákon áll bosszút Moszkva


Az orosz törvényhozás olyan új szabályokat fogadott el, amelyek alapján a Visának és a MasterCardnak 3,8 milliárd dollárt kell letétbe helyezni, ha Oroszországban akarnak működni.
Részletek
Bitcoin a jövő valutája???
Fapipa - 2014.05.07. 21:31:16
Bitcoin a jövő valutája???


Vessünk egy pillantást a jövőbe és merengjünk el, hogy vajon tényleg a Bitcoin lesz-e a jövő valutája.

A Bitcoin: a 2009-ben indított virtuális pénz elég gyorsan nagy sikerre tett szert főleg az alternatív piacokon.

Mondjuk, nem is akkora csoda, hogy így aratott, hiszen a Bitcoint nem tudják az államok irányítani, azaz nincs mögötte egy jegybank, amely ilyen-olyan indokok alapján szabályozná az árfolyamát. Ez az előny egyben nagy hátrány is, hiszen az elmúlt 5 év során az árfolyam jelentős mértékben változott, köszönhetően részben az egyes részvevők turpisságainak.
Részletek
Összeroskadó Egyesült Államok célba vette Oroszországot és Kínát.
Fapipa - 2014.04.28. 07:37:54
Összeroskadó Egyesült Államok célba vette Oroszországot és Kínát.


Barack Obama amerikai elnök Ázsiába utazott egy Kína elleni katonai fenyegetés üzenetével, miközben Joe Biden amerikai alelnök Ukrajnában Oroszország ellen beszél.

Ez a két dolog nagyin is összefügg: az úgynevezett amerikai befolyás kiterjesztése Japánban, Dél-Koreában, Malajzián, a Fülöp-szigeteken és a növekvő feszültség Washington és Moszkva között. Mindkettő ügy arról szól, hogy az Egyesült Államok imperialista birodalma, és ami mögötte van, elszeretné kerülni a globális hegemóniájának összeomlását, ugyanis az általa működtetett pénzrendszer helyreállíthatatlan gondokkal küzd.
Részletek
A józanul gondolkodó zsidóság kezében a világ sorsa
Fapipa - 2014.04.25. 19:33:18
A józanul gondolkodó zsidóság kezében a világ sorsa


Részletek
Így nyúlhatják le a bankkártyákat - itt az új csodafegyver
Fapipa - 2014.04.23. 16:56:29
Így nyúlhatják le a bankkártyákat - itt az új csodafegyverA központosított orosz politikai-gazdasági rendszerhez illő innovációval állt elő a Putyin-adminisztráció: elkészült az a törvénytervezet, amelynek alapján létrejöhet az új nemzeti bankkártyarendszer, amelyben nonprofit elemek is lehetnek. Daszvidányja az amerikai kártyacégeknek.
Részletek
EURÓPAI PARLAMENT által 0153/2014 számon bejegyzett deviza petíció
Fapipa - 2014.04.20. 12:17:22
EURÓPAI PARLAMENT
által 0153/2014 számon bejegyzett deviza petíció

European Parliament
The President of the European Parliament...
Committee on Petitions

Rue Wiertz
B-1047 BRUSSELS
BELGIUM

Tárgy:
............ [HU] az Európai Unió polgárának petíciója
............ [HU] az Európai Unió polgárának petíciója
Jogalap: EUMSz 20. cikk (2) d), 227. cikk, Charta 44. cikk
Eljárás: EU Parlament Eljárási Szabályzata 201., 202., 203. cikkek
Nyelv: EUSz 50. cikk (1)
................. és .................... [mindkettő állampolgársága: magyar, mindkettő állandó lakcíme: H-......................, a továbbiakban: ügyfél vagy meghatalmazó] mint az Európai Unió polgárai jogi képviseletében – a tagállami ügyvédi bejegyzésemet tanúsító mellékelt ügyvédi igazolvány okmányával (P/0) és a mellékelt ügyvédi meghatalmazással (P/1) igazoltan eljárva - az EUMSz 20. cikk (2) d), 227. cikk, Charta 44. cikk alapján petíciót nyújtok be az ügyfelemet uniós polgárként az (1) Uniós alapszerződések (Szerződések) alapján megillető jogai sérelme, az (2) Irányelv nem megfelelő implementálásával összefüggő sérelme, a (3) Szerződés megsértésével összefüggő sérelme ügyében az alábbiak szerint:
Részletek
Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Még nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése