Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub

RSS - Magyar Valós Hírek

RSS - Tempo Hírek
793.)A fogyaszt?? nem ...
792.)Tisztelt Honfit??...
791.)Okt??ber 23-ra ??...
790.)Tiszt??nl??t??s v...
789.)M??r ezer ??ve......

RSS - Hunszkíta Rádió

  Egy kommentelő véleménye a devizahitelekről
Német úr, a TV2-őn, bár elismeri, hogy a hitelek törlesztése szorosan a összefügg munkalehetőségek csökkenésével, és a fokozódó munkanélküliséggel, úgy beszél, mint az aki lábon lő valakit, és utána azért minősíti le áldozatát, mert sánta!
A banki statisztikák is elfelejtik, hogy a 93%-os saját lakásban lakás, átlagosan nem nyugati szintű lakásokat jelent (speciel, én is egy egyszobás pici házikóban lakom, amire a legtöbb nyugati barátom azt mondja, hogy nyomorgok, de nincs ez másként a kicsit jobb ingatlanok esetében sem!).
Nehezményezhető, hogy a felvett IMF és világbanki hitelek jelentős részét a bankok “megsegítésére, amíg egy jelentős másik hányadát, a bankoknak volt kötelező kiadni, a gazdaság megsegítésére, ami azóta sem történt meg! A ingatlanpiac azért állt le, mert megszűntek az építkezések, a magyar építőipar eltűnt (a külföldi érdekeltségűek még dolgoznak). Oka a munkanélküliség, az ország módszeres leépítése! Ezek öngerjesztő folyamatok, akik ezirányban tevékenykednek, pontosan tudják ezt, amivel arra utalok, hogy nem véletlen! Aki azt állítaná, hogy hibák sorozat, az téved, nézzen utána Dél-Korea 1999-es válsága okainak! A tendencia Európa-szerte hasonló!
Az egyoldalú kamatemelés sérti a jogegyenlőség elvét! Az önhibáján kívül fizetésképtelenné vált adósok jogállását a PTK rögzíti! Nem a 8 pontos tervezet alkotmányellenes, hanem a bankok állam, az államban viselkedése, mivel az ÁSZF nem “törvény”, még ha közjegyző hitelesítette is, a legtöbb esetben a törvényi előírásoknak sem megfelelő szerződéseket!
A bankok 2008-ban 5% fedezettel rendelkeztek, 2009-ben az MNB 2%-ra engedélyezte a 100%-os hitelezést(?)!
Ha egy bank kiad 95-98%-nyi pénzt fedezet nélkül, akkor azt a fedezetet meg kell szereznie. Normális esetben befektetőket kell bevonnia, akik forintot vásárolnak, vagy a magyar állam adja, hogy svájci-frank hitelként kiadhassák forintban a hitelfelvevőknek. Ki adta a forintot, mert a bankoknak többezer milliárd forintot kellett beszerezniük. A forintvásárlásnak meg kell jelennie az MNB elszámolásában, mint euró bevétel, mert svájctól nem vettek fel svájci-frank hitelt a “befektetők”. Ha lett volna ilyen, a CHF kiáramlás piaci kínálat növekedéssel csökkentette volna a CHF árfolyamát. A svájci bankok elszámolásában ennek nyoma sincs! Ha a magyar állam hitelezte meg, a forintot, – mivel a pénzkiadási jogot Orbán eladta 2001-ben – akkor a forint kiadásért fizetnünk kellet az EKB-nak, ami évente amúgy is ezer milliárd feletti tétel a költségvetésben. A Svájci Jegybank 2008-2009-ben több alkalommal, számottevően csökkentette a jegybanki alapkamatot, ellensúlyozni szándékozva az árfolyam-növekedést, ami a hitelekben nem jelent meg! Ehelyett 54 ill. 85%-kal megemelték a törlesztőrészleteket egyoldalúan, a jogegyenlőség elve, a PTK szabályozása ellenére, amely változtatások mellesleg az uniós szabályozásnak sem felelnek meg. A “hiteltörlesztések” sem svájci-frankban kerülnek vissza a “befektetőhöz”, mert akkor a a bankoknak CHF-et kellen vásárolniuk, és ez csökkentené az CHF árfolymát! További előnytelenség a hitelfelvevővel szemben, és a csalás határán ingadozó tétel, hogy a befizetések eladási árfolyamon történő CHF átszámítással, és vételi árfolyamon történő árfolyammal kerülnek jóváírásra, tetézve egy százalékosan meghatározott kezelési költséggel!
Ha “befektetők” 2008, 2009-es árfolyamon vásároltak forintot, akkor az itt még nemlétező kamatkockázati felárral megemelve is olyan kamatot követelnek, amely az uzsoratörvény szerint bűncselekménynek minősül! Persze ezt nem a “befektető” követeli, hanem a bank. A bank a “nyereségét” pedig extraprofitként realizálja, a normál profiton felül, miközben a gazdaság megsegítésére adott IMF és Világbanki hitelek egy jelentős része számukra kamatozik az MNB számláikon, de a magyar állampolgároknak a IMF és világbanki hitel visszafizetés mellett, ki kell fizetnie az MNB betét utáni kamatokat a bankoknak is! A csalás itt is többszintű, és ráadásul az ilyen hitelezést csak Kelet-Európa országaiban valósították meg, mert a carry trade hitelezés nyugaton a törvények is tiltják, ill. kivitelezhetetlennek tartják lakossági szinten!
Úgy néz ki, hogy a csontig lerabolt Kelet-Európával mindent megtehetnek a nyugati befektetők, és ezt a bankok is jól tudták, de ezekről nem tájékoztatták “ügyfe!eiket”, ami már BTK szintű kategória (csalás, megtévesztés)!
Egy barátommal egyidőben vettünk fel ugyanakkora hitelt, 2008-ban. Ő Svájcban, én itthon. Ő hamarosan kifizeti, én soha nem fogom tudni kifizetni, mert a hitelem jelenleg kétszerese a felvettnek, pedig egyformán keresünk, de én kétszer annyit törlesztek, mint ŐFORRÁS: http://hitelesek.hu/vita-a-bankcsomagrol/#comment-46

  Hozzászólások
#1 | king - 2018.10.09. 04:35:55
cc20181009
birkenstocks
canada goose
toronto blue jays jerseys
michael kors handbags
canada goose jackets
underarmour shoes
nike cortez
adidas yeezy boost
longchamp outlet
canada goose jackets
discount oakley sunglasses
timberland outlet
ralph lauren sale clearance
moncler jackets
nike shoes
coach outlet store
los angeles angels jerseys
timberland boots
air jordan shoes
birkenstock outlet
uggs outlet
jordans
ralph lauren outlet
cristiano ronaldo jerseys
coach outlet
new balance shoes
christian louboutin outlet
michael kors outlet clearance
moncler outlet
michael kors outlet clearance
christian louboutin outlet
adidas originals
coach outlet
philipp plein shirt
coach outlet
ray ban sunglasses discount
coach outlet
adidas yeezy boost
pandora jewelry
michael kors outlet
converse outlet store
nike shoes for men
coach outlet
ysl handbags
canada goose outlet
oakley sunglasses
pandora charms
pandora outlet
michael kors outlet
coach outlet store
ralph lauren
michael kors outlet
coach factory outlet
christian louboutin
coach factory outlet
nike air max shoes
longchamp handbags
ysl outlet
coach outlet store online clearances
uggs
pandora charms sale
moncler outlet
ultra boost
adidas outlet
christian louboutin outlet
ugg outlet
oakley sunglasses
pandora outlet
fitflops
cartier outlet
adidas outlet
kate spade
cincinnati reds jerseys
red bottoms
hermes birkin
ugg outlet store
coach canada
coach outlet store online
moncler outlet
canada goose outlet
kate spade
nike cortez
kate spade handbag
nike tessen
houston astros jerseys
moncler jackets
ecco shoes
longchamp handbags
fendi handbags
adidas
birkenstock
philipp plein outlet
coach outlet
fred perry
coach canada outlet
cc20181009

  Hozzászólás küldése
Név:

Ellenőrző kód:


Írd be az ellenőrző kódot:


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése