Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...
791.)Október 23-ra és ...
790.)Tisztánlátás vége...
789.)Már ezer éve......

RSS - Hunszkíta Rádió

  Euro helyett
Euro helyettAz olasz Szardínia szigetén megjelent egy barter valuta, amelynek segítségével a helyi lakosok fizethetnek egymásnak a különböző árukért és szolgáltatásokért cserébe. Nem ez az első eset, amikor az euróövezeten belül megjelenik egy regionális pénznem. Szakértők szerint, ha ez korábban annak a jele volt, hogy a polgárok a saját valutájuk után vágyódnak, akkor most az euró iránti bizalom hiányáról beszél.
Az első barter pénzek Európában 2001-ben jelentek meg, két évvel az euró bevezetését követően. Akkor jelent meg Bremenben a ”roland”, a bajor Rosenheimben a ”chimgauery”, Münchenben pedig a ”régió”. Most csak Németország déli részén körülbelül 20 regionális valuta van érvényben. Az ötletet átvették Svájcban, majd Itáliában is. Igaz, a motiváció megváltozott. Ha korábban az emberek szívesebben tértek át saját pénznemre, mert a nemzeti valutájuk után nosztalgiáztak, akkor most ezt azért teszik, hogy minél kevesebb kapcsolatuk legyen az euróval – vélekedik Natália Szmirnova pénzügyi elemző.
Az emberek úgy értékelik a helyzetet, hogy az euró körül nincs minden rendben, különösen az euróövezetben. Ezért biztosítékot akarnak és helyi pénznemeket vezetnek be. Érdekes, hogy ez a viszonylag stabil gazdasággal rendelkező országokban zajlik. Többek között Németországban. Azt akarják rögzíteni, ami jelenleg van, hogy azt semmi se befolyásolhassa.

A barter valuták megjelenése, amíg azok nem válnak tömegessé és általánossá, nem jelentenek akkora fenyegetést a világgazdaság számára, mint az európai országok egyéb monetáris kezdeményezései – nyilatkozta Sztanyiszláv Szavinov az ”Ursa Kapital” befektetési vállalkozás elemzője.

Csak a készpénzforgalmat szolgálják ki, az pedig egyes országokban 5%, máshol 10%, azaz nem számottevő része a teljes készpénzforgalomnak. Azért sem jelentenek fenyegetést, mert az összes ilyen valuta a hivatalos kereskedelmi árfolyamhoz van kötve, és aligha szorítja ki az ottani pénznemeket. Sokkal ijesztőbb az a pletyka, hogy Németország néhány vagonnyi német márkát készítetett, és ha Németország egésze áttér erre a valutára - amely az euró bevezetéséig volt érvényben - akkor ez valóban komoly csapást mérne a globális monetáris rendszerre.

Hozzátesszük, hogy az euróval való elégedetlenség a többi országban sokkal élesebb. Toomas Hendrik észt elnök már felszólított arra, hogy készüljenek fel az euróövezet felbomlásának lehetőségére.  Hozzászólások
#261 | ErnestBaw - 2020.01.25. 18:25:42
You said it terrifically. <a href="https://lexapro-coupon.com/">Topamax With Lexapro</a>

  Hozzászólás küldése
Név:

Ellenőrző kód:


Írd be az ellenőrző kódot:


Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése