Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  Távol a dollártól

Távol a dollártól

Míg a főbb nyugati bankok mesterségesen tartják féken az arany árát, hogy életet leheljenek a leértékelődött dollár rendszerükbe, Oroszország, Kína és más feltörekvő gazdaságok is részt vesznek azon "zseniális lépésben", hogy egy teljesen különböző aranypiacot hozzanak létre, emelte ki F. William Engdahl.
"A főbb központi bankokat, különösen a Federal Reserve-t és a Bank of England-et, és más nyugati piaci szereplőket már régóta vádolják azzal, hogy illegálisan manipulálják az arany árát, melynek célja, hogy megőrizzék a dollár tartalékvaluta szerepét," - F. William Engdahl amerikai-német gazdasági kutató és történész.
" A COMEX határidős aranypiacot New York-ban és nem hivatalos piacokat a Londoni Veretlen Arany Piaci Szövetségen keresztül kiürítették olyan szabott árakon, melyet széles körben követnek a világon. Ezek olyan piacok, melyeket egy maroknyi hatalmas játékos ural, a hat Londoni Veretlen Arany Piaci Szövetség arany elszámolási bankjai - a korrupt JP Morgan Chase - a botrány sújtotta UBS bank, Zürich; a Bank of Nova Scotia - ScotiaMocatta, a világ legrégebbi veretlen arany bankja, amely mint a Brit Kelet-indiai Társaság bankára kezdte, a csoport, amely a kínai ópiumháborút pénzelte; a botrány sújtotta Deutsche Bank; a botrány sújtotta londoni Barclays Bank; a londoni HSBC, a mexikói drogkartellek házi bankja; és a botrány és a csalás sújtotta párizsi Societe Generale," - mondta el Engdahl.
Továbbá a nyugati bankok több "határidős arany" papírt és más spekulatív szerződéseket bocsátottak ki, amelyek valójában nem álltak kapcsolatban fizikai arannyal.

Egy szóval, a Londonban és New York-ban zajló nemesfém műveletek megkérdőjelezhető kezekben vannak, jegyezte meg a gazdasági kutató.

A nyugat végső célja, hogy megőrizzék a dollár piaci monopóliumát, és így életet leheljenek az USA által vezetett globális pénzügyi rendszerbe. De senki sem szereti a monopolistákat.


Megjósolható, hogy a jelenlegi helyzet nem tudja kielégíteni a növekvő gazdaságokat, mint Kína, Oroszország és más feltörekvő hatalmak.
Azonban "ahelyett, hogy sikítanának és sírnának a COMEX / CME vagy a Londoni Veretlen Arany Piaci Szövetség hat nagy elszámolási bankjának csalása miatt, ezek az országok egy zseniális lépés részesei, hogy létrehozzanak egy teljesen eltérő aranypiacot, egy olyat, amelyet nem a JP Morgan Chase, vagy a HSBC, vagy a Deutche Bank irányít, hanem olyat, amit Kína, Oroszország és mások szabályoznak," - hangsúlyozta Engdahl.
Ez az új megközelítés szorosan kapcsolódik a kínaiak vezette Új Selyemút projekthez, és a sanghaji székhelyű Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bankhoz (AIIB).

2015 májusában Peking bejelentette, hogy létrehozott egy állami tulajdonban lévő arany befektetési alapot, melynek célja, hogy támogassa Kína szerepét a globális aranykereskedelemben. Az új kezdeményezés része Kína ambiciózus "Egy öv és egy út" tervének. A "Selyemút Arany Alap" bányászati projektekbe fog befektetni az Új Selyemút régiói mentén, ösztönözve a központi bankok tagjait, hogy növeljék a birtokukban lévő nemesfémet.
"Ahogy Kína kifejezte, a cél az, hogy a Selyemút mentén található eurázsiai országok növelhessék valutáik aranyfedezetét. Ez nagyon egyértelmű gondolkodásnak látszik, és előrelátó kormányoknak tűnnek arra gondolva, hogy létrehoznak egy erős aranyfedezetű valuta csoportot, amely megkönnyítené a rendezett kereskedelmet a washingtoni valutaháborúktól mentesen," - részletezte a gazdasági kutató.
Oroszország aktívan együttműködik Kínával ezen a téren, hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Kína új arany alapjának létrehozása előtt írt alá a két ország egy szerződést, hogy felfedezik az arany tartalékokat Oroszország Magadan régiójában.

Az elmúlt néhány évben Oroszország gyors ütemben töltötte fel páncéltermeit színarannyal. A hivatalos adatok szerint az orosz fizikai aranytartalékok elérték az 1250,9 tonnát 2015 júniusában.

Jelenleg Oroszországot tartják a világ harmadik legnagyobb aranytermelő országának, 2014-ben 245 tonnát termeltek ki, míg Kína 450 tonnát állít elő évente.
"Dél-Afrikának, mely szintén tagja a BRICS-nek, Kínával és Oroszországgal együtt jó esélye van, hogy új energiát adjon az arany reneszánszának, támogatva a szilárd, megfelelő alapú valutákat a higított, leértékelődött dollár rendszer helyett," - hangsúlyozta a kutató.
Érdekes módon az ANZ Research a "Keleti Eldorádó: Ázsia és az arany jövője" című jelentése szerint az arany ára 2000 dolláros unciánként áron is szárnyalhat 2025-ig. Az ANZ Research hangsúlyozta, hogy az arany a jelenlegi visszaesés ellenére továbbra is befektetési és defenzív eszköz. A feltörekvő gazdaságok emelkedése, mint Kína és India elő fogja segíteni az arany befektetések iránti keresletet.
"Miközben a legtöbb szem a COMEX-re, vagy a Londoni Veretlen Arany Piaci Szövetség napi fix aranyárára szegeződik, az arany valódi értéke mint tartalék valuta és a pénzügyi stabilitás standardja napról napra növekszik," - összegezte Engdahl hozzátéve, hogy "ez a tendencia a valódi fájó pont az amerikai kincstár, a Federal Reserve és a Wall Street számára."

Sputnik

http://ujvilagtud...a.html?m=1

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése