Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  Tőzsdére megy az egyik mobilfizetéses sikercég
Tőzsdére megy az egyik mobilfizetéses sikercég

A mobilfizetési piac egyik ismert startupja, a Square benyújtotta kérelmét az amerikai értékpapír-felügyeletnél (SEC) a tőzsdére lépéshez, az IPO-ról szóló prospektust publikálták. A cég egyelőre veszteséges, de a viszonylag gyors növekedési ütemet és a cég "disruptor" jellegét figyelembe véve könnyen láthatnak fantáziát a cégben a befektetők.


Tőzsdére készül a Square, a prospektus már elérhető a SEC oldalán. Ebből kiderül több olyan eredményszám is, amiről eddig csak találgathattak az elemzők és szakújságírók. A mobilfizetéses startup 2015 első felében 560,6 millió dolláros bevételel és 77,6 millió dolláros veszteséggel rendelkezett, az egy évvel korábbi azonos időszakban viszont még csak 371,9 millió dolláros bevételt és 79,4 millió dolláros veszteséget ért el. A bevételei tehát durván másfélszeresére nőttek, igaz a veszteség csak kis mértékben csökkent.

A bevételek dinamikus növekedése az általuk elszámolt mobilfizetési tranzakciók számával arányosan másfélszereződött egy év alatt (10,4 milliárd dollárról 15,9 milliárd dollárra nőtt a félévben). Az alábbi ábra azt mutatja meg, mely ágazatokban milyen arányban használják a fizetési szolgáltatásukat:

Tőzsdére megy az egyik mobilfizetéses sikercégAki nem ismerné a céget

A Square alapvetően egy mobil POS-terminállal és a mögötte álló szoftverrel futott be. Ez nem a Magyarországon ismert, hordozható hagyományos POS-terminál, amiben egy kis SIM-kártya van, hanem tulajdonképpen egy mobil eszköz (okostelefon vagy tablet), és egy kiegészítő kártyaolvasó eszköz hibridje. Viszont a cég itt nem állt meg, rengeteg olyan kapcsolódó szolgáltatást nyújtanak, amelyekkel együtt egy komplett szolgáltatáscsomagot tudnak kínálni. Például készletnyilvántartó rendszert, a kártyaelfogadási folyamat támogatását is segítik, de személyek közötti (P2P) fizetési megoldással, és mobiltárcával is rendelkeznek.

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése