Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  Ki a Bitcoin rejtélyes alapítója?
Ki a Bitcoin rejtélyes alapítója?


A Bitcoin rejtélyes alapítóit és tulajdonosait már évek óta szeretnék felfedni – ezen buzgólkodnak mind a hatóságok, mind pedig a média. Egyes amerikai lapinformációk szerint a Bitcoin rejtélyes tulajdonosa egy több doktori címmel is rendelkező ausztrál férfi, aki az elméleti tudás mellett a világ egyik legerősebb szuperszámítógépének is a birtokában van.

A Wired és Gizmodo amerikai lapok szerint az ausztrál Craig Wright a titkosított online fizetési eszköz egyik alapítója, akinek birtokában jelenleg 1,1 millió Bitcoin egység található – ennek értéke hozzávetőleges számítások alapján több mint 400 millió euró.

A Wired és Gizmodo birtokába jutott dokumentumok alapján a Bitcoin rendszert Wright és egy másik – időközen elhalálozott – munkatársa, az amerikai Dave Kleiman találta ki és valósította meg. A történet annál is inkább hihetőnek tűnik, mivel Wright több olyan cégnek a tulajdonosa, amely kriptográfiával, valamint általában online fizetőeszközökkel foglalkozik. Az egyik ilyen cégben egy olyan szuperszámítógép is feltűnik, amely jelenleg a világ 17. legerősebb számítógépe.

Wright ez év októberében tartott videókonferenciás előadást a digitális fizetőeszközökről. Ekkor tették fel neki a kérdést, hogyan hallott először a Bitcoin rendszerről, amelyre a számítógépes szakember kitérő választ adott, hozzátéve: “Ezt a rendszert már igen hosszú ideje ismerem … azonban nem szeretnék feltűnést kelteni.”

Néhány órával azután, hogy a Wired és Gizmodo napvilágra hozta értesüléseit, az ausztrál rendőrség házkutatást tartott Wright házában. A házkutatás után nem sokkal Wright családjával együtt elhagyta otthonát, egyes nemhivatalos értesülések szerint Angliába költözött. Hivatalos hatósági közlemények alapján az ausztrálok nem a Bitcoin rendszerre vonatkozó bizonyítékok után kutattak, hanem az adóhatóság Wright pénzügyeit szerette volna tüzetesebben megvizsgálni.

A Bitcoin egy olyan online kriptografikus fizetőeszköz, amely anonim, emellett értéke is állandóan változik. Bizonyára hazánkban is sokan tudják, hogy a Bitcoin fizetőeszközt meg lehet vásárolni, illetve saját számítógéppel “elő is lehet állítani” olyan módon, hogy a felhasználó rendelkezésre bocsátja számítógépének kapacitását.

A rendszer sikerességét az is bizonyítja, hogy kezdetben 1 Bitcoin értéke 380 euró volt, azonban ma már ez az összeg majd megháromszorozódott, hisz 1 Bitcoin értéke több mint 1000 dollár. A rendszer olyannyira sikeres, hogy egyes hírek alapján ma már több világméretű bank is érdeklődik a Bitcoin alapjául szolgáló “Blockchain” technológia iránt.

A Bitcoin 2009-ben indult hódító utjára, hátterében pedig Satoshi Nakamoto áll – természetesen ez egy álnév.
A Wired és Gizmodo birtokába kerültek Wright egyes emailjei. Ezek az emailek egy olyan PGP kulcsot/aláírást is tartalmaznak, amely összefüggésbe hozható a rejtélyes Satoshi Nakamoto-val.

Emellett egyes információk szerint Wright az ausztrál adóhatóságnak már korábban elmondta, hogy ő a Bitcoin egyik vezetője. 2013-ban felbukkant dokumentumok vélhetően azt is bizonyítják, hogy az időközben elhunyt amerikai számítógépes szakember, Dave Kleiman lehetett a másik alapító, illetve tulajdonos.

Az ügy annál inkább is szövevényes, hisz állítólag a New York Times riportere, Nathaniel Popper már korábban megkapta a nemrégiben napvilágot látott dokumentumokat, de nem tette közzé ezeket, mert állítása szerint nem hitt ezek száz százalékos hitelességében.

Egyes híresztelések szerint Wright saját maga szivárogtatta ki ezen dokumentumokat, amelyek részben, vagy akár teljes egészében hamisak lehetnek. Így elmondhatjuk azt, hogy talán közelebb kerültünk a Bitcoin tulajdonosának személyéhez, azonban ennek kiléte továbbra is olyan titokzatos, mint a Bitcoin rendszer maga.

Forrás: http://hu.sofortgmbh.eu/

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése