Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  Kína saját Bitcoint fejleszt

Kína saját Bitcoint fejleszt


Két városban már tesztelik azt az új kínai digitális pénzt, amely a Bitcoin működési elvén alapul, ugyanakkor több lényeges tulajdonságban eltér az eredeti kriptopénztől.

A kínai digitális pénz, a ChinaCoin vagy digitális renminbi a kínai jegybank és több magáncég közös fejlesztése. A kínai felügyelet az új pénztől azt várja, hogy átláthatóbb és jobban szabályozható lesz a kínai bankrendszer és tőkepiac.

Az elmúlt hónapokban több kínai bank (Shenzenben és Guiyangban) elkezdte tesztelni az új digitális renminbit az ország bankközi kötvénypiacának elszámolási és klíring rendszerében. Igaz, a jegybankelnök Zhou Xiaochuan szerint legalább 10 évbe telik, mire teljesen átállnak az új digitális pénz használatára.

Az új pénz a monetáris eszközök hatékonyságát növeli, jobban átláthatják a döntéseik eredményét, illetve a pénzmosást is akadályozza. A jegybankelnök rámutatott, hogy a digitális renminbi a Bitcoin működését biztosító technológiának, a blockchainnek több elemét is felhasználja, de nem egyezik meg vele.

Az új renminbi ugyanazokat a kriptográfiai eljárásokat használja a tranzakciók hitelesítéséhez, ugyanakkor ez nem egy nyílt, hanem egy zárt rendszer lesz, ahol csak az engedéllyel rendelkezők indíthatnak tranzakciókat. Illetve az új rendszer a jegybank felügyelete alá kerül, a Bitcoinnál pedig pont ennek az elkerülése volt a kriptopénz megalkotóinak célja.

Nem a kínai jegybank az egyetlen, amely a Bitcoin technológiáját felhasználva jegybanki kriptopénzzel kísérletezik, a brit és a kanadai jegybank szintén hasonló kísérleteket végez.

Kínában egyébként egyre többet foglalkoznak a szabályozók a Bitcoinnal, mivel a világ Bitcoin forgalmának most már túlnyomó része, a bányászati kapacitásnak pedig durván fele Kínában van. Ennek oka sokak szerint az, hogy a kínai tőkekorlátozásokat a kriptopénzzel kerülik meg, illetve sok a bizonytalanság a kínai gazdaságban, ezért értéktárolónak sem utolsó eszköz a Bitcoin.

A kínai jegybank több vizsgálatot folytatott az ország legnagyobb Bitcoin tőzsdéinél, illetve egy megbeszélést is tartottak velük. Utóbbira állítólag azért került sor, mert Kína tart attól, hogy a Bitcoinon keresztül sérülnek a tőkekorlátozási törekvéseik, a és emiatt gyengül a jüan (és persze a jegybanki intervenció miatt folyamatosan csökken a kínai devizatartalék).


A kínai szabályozói cunami azonban úgy tűnik, egyelőre véget ért, Amerikában pedig a Winklevoss-testvérek Bitcoin ETF-je kaphat hamarosan engedélyt, ez segíthette február 24-én új történelmi csúcsra a Bitcoint.

(Marketwatch)

forrás : Link

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése