Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  A Magyar Mátrix, avagy a hálózati harcmodor
Egyszóval miért így kell az igazságért harcolni, a jelen politikai és hatalmi rend ellen??? És egyáltalán nem látják sokan a kiutat, a jövő felé vezető mezsgyét, a stratégiát, a taktikát.

Sokan adnak tanácsokat, tippeket, hogy hogyan kellene fellépni, bemozdulni, elindulni , sokan türelmetlenkednek, értetlenkednek, megosztanak, sürgetnek, stb stb
Miért nem lép a hatalom például Posta Imre oldal vagy a holdudvar ellen?. Sőt még a médiában is nagy a csend a mozgalommal kapcsolatban, pedig sok leleplező, vagy inkább bántó cikk jelenik meg a hatalom ellen.! ?

Például” fsavanyu „hozzászólótól idézek : „ Én nem a tömegek sikerében gondolkodom,ez a harcmodor elavult. , hanem a több helyszinen egyidőben végrehajtott gerilla harcmodort hiszem az egyetlen megoldásnak . kevés eszközzel, és kevés emberrel, nagy szellemi tőkével a megtisztulás érdekében . „

Mielőtt a fenti kérdésekre megpróbálom felvetíteni a választ , engedjétek meg, hogy néhány elméleti kérdést tisztázzak a szervezeti és a hatalmi kulturákról.
Óriási szerepet játszanak a társadalmak szerveződésében a különböző értékek, nézetek, filozófiák. Ezen nézetek, értékek hatására alakultak ugy ahogy az egyes országok történelmének alakulása, hagyományok és szokások, az emberek által végzett munka, az ország nagysága vagy jóléte.
A mai magyar vagy inkább világrendben a politikai, hatalmi strukturákban a jellemző szervezeti forma a hierarchikus ( piramis ) , alá fölérendelési szisztéma érvényesül. Igy épül fel az állami kormányszervek,honvédség, erőszakszervezetek, a politikai pártok, a legtöbb mozgalmi szervezetek, Tehát létrehoztak egy központot, egy miniszterrel, elnökkel , igazgatóval aligazgatókkal, alelnökökkel, államtitkárokkal, osztály, alosztályvezetőkkel, stb stb és alul meg van a polgár, a melós, a beosztott, stb .
Ebben a szisztémában mindenki valamilyen parancsot, utasítást, rendeletet hajt végre , amelyet a csúcson lévők határoznak meg . Ez a szervezeti forma a katonáknál, az erőszakszervezeteknél talán müködik is úgy ahogy, de a civil, tehát polgári életben csak a diktatúrákban működik ideig- óráig., az is úgy, hogy erőszakot alkalmaznak.
Ilyen strukturát épített fel magának a Jobbik ( Gárdával - a szavazósdi,) fülke( toy-toy) forradalmi áldemokratikus rendszerben a Fidesz, vagy az MSZP , melynek hatékonyságáról , parlamenti cselekvésképtelenségéről sokat lehet olvasni az interneten. ( de majd a kétharmad !!!)
Ugyancsak ilyen struktúrává alakult az MSZ is , holott először az alulról történő építkezést hirdette meg. Jelenleg oszlatták fel a megyei előljárói hierarchiát, amivel tulajdonképpen a piramisrendszer kudarcát ismerték el.
Nem kívánom részletesen elemezni ezeket a jelenleg is müködő hatalmi strukturákat, hiszen vannak nálam jobban „ látók „ ezen a területen, hanem inkább kitérnék egy olyan szervezeti megoldásra, amelyet saját kútfőből

MAGYAR MÁTRIX ( hálózatos) HARCMODORNAK neveztem el.

Először talán nézzük, hogy mi is a Mátrix?
A mátrix a matematikában számok téglalap alakú elrendezése (táblázata), pontosabban olyan absztrakt mennyiségek táblázata; általánosabban pedig gyűrűk (olyan struktúra, melynek elemeit összeadni és szorozni lehet) elemeinek téglalap alakú táblázata. Mátrixokat szoktak használni lineáris egyenletek leírására, lineáris transzformációk együtthatóinak és olyan adatok tárolására, melyek két paramétertől függenek. A mátrixokat összeadni, szorozni és felbontani lehet különböző módokon, így a lineáris algebra és a mátrixelmélet központi fogalmát alkotják.
Na és milyen a mátrix struktúra, szervezet?
Egy olyan négyzethálóhoz lehet hasonlítani, amelyben egyes szálak erősebbek, és vastagabbak, mint a többi. A hatalom, és a befolyás jórészt a négyzetháló szálainak keresztezési pontjaiban, mátrix csomópontjaiban alakul ki. Éppen ezért nevezzük a feladatszervezés egyik legjellegzetesebb megjelenési formáját „ mátrix szervezetnek”
A mátrix szervezetnek nem lehet isteni patrónust, ( kivétel a Szt Korona !) fővezért, parancsnokot választani, vagy kinevezni, ( vagy önmagát a trónra ültetni ) mert az egész mátrix egy egészként halad a céljai megvalósítása útján. Ezek a szervezetek arra törekednek, hogy a szükséges mértékben koncentrálják a megfelelő eszközöket , a megfelelő embereket, és miután megtették, magukra hagyják őket, hogy tehesség a dolgukat .
A befolyás alapja a szervezetben elsősorban a szaktudásból, s nem a pozícióból, vagy a személyiségből eredő hatalom, bár ez utóbbiak is éreztetik hatásukat.
A befolyás és a hatalom nem is koncentrálódik oly mértékben, mint a többi szervezeti típusnál, ( lásd pl a Fidesz, Jobbik, LMP, az összes párt stb )
Ez a szervezeti forma azon csoportok kultúrája, ahol az eredmény, a csoport munkájának végterméke elhalványítja az egyéni célokat, s a státusz-és stílusbeli különbségek nagy részét is. ( nem véletlen, hogy a menedzser szó nem azt jelenti, hagy a főnök !!)
Ez a struktúra a csoport egyesítő erejét használja ki, a hatékonyság fokozására és arra, hogy az egyén azonosuljon a szervezet céljaival.
Az ilyen szervezetben csoportok , projekt teamek jönnek létre egy meghatározott cél elérésére, amelyek egy másik cél elérése érdekében megszűnnek, és más célból, más formában más tagokból újra alakulnak.
Tegnap azaz 2011 március 5 én voltam egy budapesti rendezvényen, ahol kb 120 nemzeti szervezet csatlakozott a TAHSZ hoz, a Történelmi Alkotmányt Helyreállítók Szövetségéhez , ami lényegében egy célorientált Mátrix !!! Itt nem jött létre elnökség, titkárság, főnökség, frakció, mert nincs rá szükség !
Gondolom a fentiekből átlátható, hogy hogy jött létre például a postaimre.tk honlapon a mátrix tagokból a Meditálók, a Paraszt akarok lenni, az Energia team, a Szentelt víz gyártók, és forgalmazók szövetsége, a Hunszkita rádió, stb stb Természetesen más szervezetek ( mátrixok ) is csatlakoznak a mátrixhoz, hiszen a cél , a feladat, ugyanaz : a magyar haza megmentése, rendszerváltás. Nem szükséges, hogy az egyes mátrix tagok azonosuljanak a fő mátrix irányvonallal, napi taktikai lépésekkel, hanem csak kötődjenek valamilyen szállal a fő mátrixhoz, a cél elérése érdekében. Például sok MSZ tag , vagy jobbikos, Gárdás, kihullott gárdás van a hálón, akik nem értenek egyet pl Posta Imre valamelyik bejegyzésével, megnyilatkozásával, de attól még a nagy mátrix lehet nagyon hatékony.
A mátrix szervezet rendkívül gyorsan és hatékonyan tudja végrehajtani az előtte álló feladatokat, mivel minden csoport optimális módon rendelkezik az összes szükséges döntési jogkörrel !! ( egy jó vezető, vagy menedzser szemléletű „ főnök” nem is tudja sokszor, hogy mivel foglalkozik a körülötte összeállt csoport, pl az Energia Team., de a többit sem lehetne naprakészen nyomon követni, hiszen neki nem ez a dolga !! )
A legjobb példa lenne talán a szövetkezeti mozgalom, amely sajnos elvesztette az emberek bizalmát, de jó példa lehetne a Hangya szövetkezeti mozgalom is .mai élő példa a globális hálózati szervezetek, a klaszterek, a Mac Donalds hálózatok.
A mátrix szervezetben nincsenek csucstitkárok, pártvezérek, frakció elnökök, stb stb akiket a háttérhatalom vagy felszalámizik, vagy lejárat, vagy kinyir, megzsarol, eltüntet.
Ebben a szervezetben az emberek azt látják, hogy jelentős mértékben önmaguk irányítják saját tevékenységüket ( nem mindenki veszi a lapot az elején természetesen !)
A csoporton belül problémamentesen működő kapcsolatok alakulnak ki, amelyben a kölcsönös tisztelet sokkal inkább a tehetségen, mint az életkoron, vagy beosztáson alapul
Ez a szervezeti forma alkalmas leginkább ott , ahol a rugalmasság, a környezet ( politikai, vagy bármely ) változásaira érzékenyen, és gyorsan kell reagálni .
A magyarok harcmodora, a magyarok nyilai nem véletlenül tartja még mindig magát az emlékezetben. Őseink már akkor a mátrix szervezetet alkalmazták. Csak nem így hívták Az egyes harcokban, csatákban a magyarok kisebb lovas csapatokban több oldalról , akár megfutamodást is mímelve rugalmasan kreatívan tudták a kemény hierarchiára felépített seregeket legyőzni, mert az ellenség nem tudta, hogy hol van a fő sereg , és így erős, és váratlan rajtaütéseket tudtak csinálni. . ( a partizán harcmodor is hasonló )
A mátrix szervezeti forma tehát ott virágozhat,( és remélem a magyaroknál kivirul !) ahol a reagálás gyorsasága, az integrálódás, az érzékenység és a kreativitás fontosabb , mint egy adott szűk terület ismeretéhez kötött emberek gyülekezete, pl mondjuk a szakmai szakszervezetek. , vagy az orvosi kamara.
Itt tehát az egyes csoportok vezetői kiválasztódnak, és nem kineveznek !! Például Posta Imre soha nem fogja mondani, hogy váltsuk le a heves megyei „szenteltvíz” csoport vezetőjét , hanem az adott csoport saját maga hozza meg döntését a vezetőjét illetően.
Természetesen lehetnek konfliktusok, nézeteltérések, és előtérbe kerülhetnek egyének céljai, érdekeltsége is amelyek nem egyeznek a mátrix nagy céljaival, ezért ki kell dolgozni egy olyan szabályrendszert, előírásokat, amelyek az ilyen helyzeteket kezelik. Ez nem egy nagy ördöngősség ! Ha ezzel sincs a gond megoldva, akkor át kell alakítani az al mátrix szervezetet piramis strukturává. Itt már parancs van !

Összefoglalva tehát : milyen a mátrix szervezet ?
Olyan szervezeti forma, amely az egyéni szabadságot, és az emberek közti csekély státusz különbséget hirdeti.
A Mátrix szervezet minden tagjának meg kell hogy egyezzen a célja, a fő irányvonalhoz való hűség, kitartás, lojalitás, ( halszálka feladat stratégia ) továbbá cselekvőkészség ( és nem feltétlen engedelmesség ) , kooperáció, azonos értékrend, ………stb
Ez a szervezet, és szervezeti háló, pusztán csak az emberért van és nem létezik semmiféle felülről diktált cél ( divatos szóhasználattal élve tipikus alulról építkező szervezetről van szó )
Ezek a mátrix szervezetek a lehető legegyszerűbb felépítésük van, s jellemzésére leginkább a „halmaz”, vagy esetleg a megannyi különálló csillagból álló „ galaxis” lenne a legjobb szó .Patrónusa DIONÜSZOSZ , az első egzisztencialista.
Itt tehát nincs vezetői hierarchia, itt az egyedüli megoldás, a közös megegyezés.
A szervezet ( alapszervezet ?) teljes egészében az egyénnek van alárendelve, s léte is tőle függ . Az egyén bármikor kiléphet a szervezetből, ám az utóbbi csak ritkán zárhatja ki őt.
A jelenlegi pártokráciában a pártszervezetek, és egyéb társadalmi szervezetek is teljes mértékben a személyekhez ( Lásd : Vona, Gyurcsány, Orbán, stb ) kötik a szervezetet, és fokozatosan kialakul a piramis hierarchia, a csúcson lévők nagy befolyásával, hatalmával. A piramis alján lévők szinte semmilyen beleszólásuk nincs a dolgok alakulásába, az egyéni kezdeményezés, kreativitás teljesen eltűnik.

Meglátásom szerint tehát ez a legjobb szervezeti forma az összegyűlt azonos gondolkodású ( nemzeti ?) emberek gyülekezetének, amely szervezethez , Mátrixhoz minden további nélkül kapcsolódhat, vagy csatlakozhat bármely hasonló gondolkodású vagy célú akármilyen szervezet, vagy egyén, aki keresi a helyét, és hovatartozását a jelenlegi káoszban, politikai porfelhőben.
A Mátrix tagja lehet Jobbikos, MSZ es , MNA s Betyár, Huszár, Katona, Paraszt, Munkás, vagy Értelmiségi, Mérnök, vagy kubikos.
Mi legyél, ha ide akarsz tartozni? : MAGYAR legyél, és hazafi, legyél cselekvőkész, segítőkész, és ne hagyd el a puskaporos zacskót, élesítsd a kaszát, kardot, tanulj holtodiglan, mert a butákat eltapossák.
Mit csinálj, ha a Magyar Mátrixhoz akarsz tartozni: ?
-egyenlőre dolgozz tovább ott ahol vagy
-beszélgess az emberekkel, és add át amit te már tudsz, nyisd ki a szemüket
-javasolj megoldásokat a körülötted levő problémák megoldására
-csinálj magadnak egy névsort , hogy kik azok az emberek, akiket a környezeted legjobban elfogad, kinek van a legnagyobb tekintélye, kiben bíznak, hallgatnak a legjobban.
- teremts kapcsolatot a mátrix más tagjaival, nyugodtan írd meg a véleményedet a honlapra ( az lehet kritika is, de normálisan , mert mi értelme van az értelmetlen vitának ,ami sehova sem vezet ? )
- járj el más nemzeti csoportok , kulturális egyesületek gyűléseire, megbeszéléseire, ( Szövetség, néptáncosok, dalárdák, magyar népzenék , mozgalmak stb )
- a politikai rendezvényekről tájékozódj ( de ne avatkozz be !) ( a pártok már ugy sem lesznek sokáig !)
-szervezd meg magadnak az információs csatornáid ( kör , csoport e mail, skyp stb )
- minden olyan információt, ami elősegíti a M.Mátrix munkáját azonnal továbbítsd a kapcsolatrendszeredbe ( rugalmas reagálás!!)
- Építsd fel a magad Mátrixát!!! ( hálózatát, amit bármikor beélesíthetsz!!!Hidd el, hogy hamarosan szükség lesz rá !!, mert ez a tőkéd lesz a kapcsolati tőkéd amely nem azonos az MLM-el )
-kérd a kapcsolati rendszered, M.Mátrix tagok segitségét, ha van valamilyen gondod.
- Te is segítsd a tagok részéről érkező kéréseket az adottságaidhoz mérten.
- ha nagy baj van, (pl pénzügyi összeomlás, rendkívüli állapot stb ) csak a mátrix tagok fognak tudni rajtad segíteni.
- egy esetleges rendszerváltás után terád és a körülötted lévő csoportra ( akkor már nem lesznek pártok !!) hárul a helyi közigazgatás, az uj fehér pénz bevezetésének feladta, a védelem , közszolgáltatások zavartalanságának megszervezése. . ( Nagy falat !! )

Hasznos videó: Link:
Megjegyzés:
A világ (láthatatlan) legnagyobb mátrixa ( hálózata ) a MOSZAD . Mindenhol vannak alvó mátrix tagjaik, így nem tudhatod, hogy hol van az ellenség, és mindenről tudnak mindenkor, és mindenhol, amire gyorsan és időben tudnak reagálni, vagy lépni. És a legnagyobb fegyverük : A PÉNZ !!! ez ellen nem tudtál eddig semmit tenni!!!
Ezzel a szervezettel szemben csak egy nagy hasonló szervezettel, de nagyobb tömegbázissal ( és a saját portánkon !) tudjuk csak felvenni a harcot. Ja? Hogy mi ezt nyíltan csináljuk ? Igen ! Nyíltan és tiszta tekintettel, egyenes gerinccel , sőt még hátrafelé nyilazva is tud a magyar harcolni !!!!
Általában az az ember jut legmesszebb, aki hajlandó menni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól.
(Dole Cornegie)

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése