Felhasználónév:
Jelszó :
Emlékezz rám?
Új jelszó kérése
Keresés:
Navigáció
· Főoldal
· Cikkek
· Letöltések
· GyIK
· Fórum
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· RSS Hirek

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Table '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't existTable '1008704-hunnio.hunnio_rss_feed' doesn't exist
RSS
Hírek

Cikkek

Letöltések

Pro Letöltések

Web Linkek

Fórum

RSS - Posta Klub
Világosság az elő...
BEZÁRT A BAZÁR - IDE M...
Soros azokat is elhozn...
Ali Baba és a 40 rabbi...
Svájc Európa pusztulás...

RSS - Magyar Valós Hírek
Boldog Békés Karácsony...
Európa veszélyben...
A csapda... avagy fogl...
Nemzeti vészhelyzet! (...
Március 15....

RSS - Tempo Hírek
Figyelem! Figyelem!...
795.)Adódik a kérdés, ...
794.)Kedves Dunaújváro...
793.)A fogyasztó nem f...
792.)Tisztelt Honfitár...

RSS - Hunszkíta Rádió

  A magyar állam jogilag nem létezik ?
Orosházi a bíróságon :


  Nem is kéne a bankokban tartani a pénzünket !!
Nem is kéne a bankokban tartani a pénzünket !!


  Jönnek az ujjlenyomat-olvasós bankkártyák
Jönnek az ujjlenyomat-olvasós bankkártyák

Beépített ujjlenyomat-olvasóval működő érintésmentes bankkártyát gyártó céggel állt össze a MasterCard, így ha beválik a plasztik, akkor a jövőben nem lesz szükség PIN-kódra és fizetési limitekre sem - írja a Finextra.com.

A norvég Zwipe olyan bankkártyákat gyárt, amelyek egyrészt alkalmasak az érintésmentes fizetésre, másrészt beépített ujjlenyomat-olvasóval is rendelkeznek. A hírek szerint nem kisebb cég, mint a MasterCard állt be most az innováció mögé egy partnerségi megállapodáson keresztül.

Az ujjlenyomat-olvasó révén biztonságosabbá válnak a kártyás fizetések, ráadásul az érintésmentes kis összegű vásárlásoknál is azonosítaná magát az ügyfél (más nem fizethet a plasztikkal), és még PIN-kódra vagy fizetési limitekre sem lenne többé szükség. A kártyába saját áramforrást nem kell telepíteni, ugyanis a kártyaolvasó által sugározott rádiójellel működik az ujjlenyomat-olvasó.

A fő kérdés az, hogy mennyivel lesznek drágábbak az ilyen típusú kártyák a hagyományosaknál, vagyis megéri-e majd a kibocsátó bankoknak, hogy ezt a kényelmi funkciót is biztosítsák az ügyfeleknek.

Így működik az ujjlenyomat-olvasós kártya:  OROSZORSZÁG LÉTREHOZZA A SWIFT ALTERNATÍVÁJÁT
OROSZORSZÁG LÉTREHOZZA A SWIFT ALTERNATÍVÁJÁT

A VTB Group tárgyalásokat folytat a Sberbankkal egy bankok közti adtacsere rendszer kialakításáról, ami a SWIFT alternatívája lesz. Andrej Kostin, a VTB Bank feje elmondta, hogy a Központi Bankon felül számos pénzintézetet bevonnak a tárgyalási folyamatba, hogy egy nemzetközileg és versenyképes alternatívát hozzanak létre. Ugyan a Központi Bank alternatív rendszere már létezik, Kostin szerint túl drága a használata és emiatt a bankok nem részesítik előnyben. "A használat költségei többszörösei annak, mint ami a SWIFT rendszer esetében volt. A tárgyalási folyamat végére azonban kialakítjuk az új rendszert, ami a résztvevő feleknek a SWIFT rendszernél kedvezőbb feltételekkel lesz elérhető."

  A pénzhelyettesítő közösségi pénz és a C3 elszámolási rendszer bevezetése

A pénzhelyettesítő közösségi pénz és a C3 elszámolási rendszer bevezetése

Készítette: Takáts Péter

Összefoglaló

Ma már minden a világ dolgaiban és eseményeiben tájékozott ember számára nyilvánvaló, hogy a gazdasági és pénzügyi rendszer elérkezett végső összeomlásának határára. A világ és annak fejlődése egy olyan ponthoz érkezett, amikor a kialakult helyzeten a régi gondolkodással nem lehet változtatni és azt, ami elromlott csak új gondolatokkal és új megoldások alkalmazásával lehet valami újra cserélni. Eközben a politika törekvése arra, hogy a régi jelszavak hangoztatásától, ill. a régi módon történő cselekvéstől várja el az új megjelenését, már csak egy szép álomnak tekinthető és egyre kevesebben vannak, akik hisznek benne.

  Pénz - a megosztás eszköze és a megosztó eszköz

Pénz – a megosztás eszköze és a megosztó eszköz


Szerző: Czibere Péter

Van egy hatalmas félreértés a pénz történetével, megjelenésével kapcsolatban. Ez a félreértés abból adódik, hogy ma már a pénzre úgy tekintünk, mint életünk természetes, sőt, elengedhetetlen részére, holott az nem több egy eszköznél, melyet valamikor használni kezdtünk. Amiből rögtön két dolog következik.

Az egyik, hogy mivel mindennek oka van, az eszközök használatának is megvan az oka. Minden eszköz egy célt szolgál, tehát a pénz használatának is van, és bevezetésének is volt célja.

A másik, hogy minden dolognak, ami bármikor használatba lett véve, bármikor fel is függeszthető a használata. A pénz, annak ellenére, milyen természetes létezőként kezeljük, nem egy állandó. Úgy lett kitalálva.

  EURÓPA NEMSOKÁRA RUBELBEN KELL FIZESSEN AZ OLAJÉRT ÉS GÁZÉRT
EURÓPA NEMSOKÁRA RUBELBEN KELL FIZESSEN AZ OLAJÉRT ÉS GÁZÉRT


Megkezdődött az orosz olaj rubelért árusítása, és a közeljövőben várhatóan a moszkvai értéktőzsde is rubelben fogja jegyezni az olaj árát.

A Gazprom Nyeft lebonyolította első rubelben bonyolított európai értékesítési ügyletét - két tranzakciót is rubelben bonyolítottak le európai partnerekkel, vagyis Európában is megszűnik az a gyakorlat, hogy az olajért csak nyugati valutában lehet fizetni. Mivel az értékesítés sikeres volt és az ügyfelek meg voltak elégedve, a közeljövőben Oroszország rubelben bonyolítja majd az értékesítéseket más európai ügyfelekkel is.

  A PÉNZ URAI

A PÉNZ URAI 1. RÉSZ


  MI ÉRTELME A HELYI PÉNZEKNEK SZOLIDARITÁS NÉLKÜL?

MI ÉRTELME A HELYI PÉNZEKNEK SZOLIDARITÁS NÉLKÜL?

Röviden: semmi. Számos társadalomtudós véli úgy, hogy az ember egyéni boldogsága egyenes arányosságban áll az adott közösségben élő embertársai iránti szolidaritásával, azaz a kölcsönös segítségvállalással: tehát én segítek a nemzetem egészének pl. azzal, ha a magyar nemzet tagjai által, magyar alapanyagokból előállított termékeket és szolgáltatásokat fogyasztom, hacsak lehetőségem van rá. Még ha tudom, hogy a helyi az mindig drágább lesz, és ha a megszokott komfort rovására talán többet is kell érte ‘utaznom’. Az előbbinek még előnye is van, hiszen segít a szelektálásban; valamint a kóros és közönyös fogyasztással szemben tényleg csak azt veszem meg, amire valóban szükségem van. Végeredményben akár több pénz is maradhat a pénztárcánkban. Gazdasági axióma, hogy ez a folyamat már középtávon a bérek és fizetések növekedését serkenti.

  Saját bankrendszert épít Oroszország
A FINÁNCOLIGARCHIA PÉNZFEGYVERÉNEK HATÁSTALANÍTÁSA !!!

Saját bankrendszert épít Oroszország

Oroszország törvénytervezetet készített a nemzetközi SWIFT bankközi fizetési rendszer kiváltására, melyet saját fizetési rendszerrel helyettesítenének - jelentette be Alekszej Mojszejev pénzügyminiszter helyettes.
Az oroszok egy saját bankközi fizetési rendszer jogi alapjait teremtik meg azzal a törvénytervezettel, amelyről ma a pénzügyminiszter-helyettes beszélt a helyi médiának. A belga központú SWIFT bankközi fizetési rendszert könnyen további nyugati szankciók érvényesítésére használhatják. Ezért készítették elő a szóban forgó rendszer helyettesítőjét. Most tehát a Visa és a MasterCard kártyás rendszereinél is felmerült eszközhöz nyúlnak.
"Egy olyan törvényt készítettünk elő, amely oroszországi pénzforgalmi rendszer alkalmazását írja elő az országon belüli fizetések lebonyolítására" - mondta Mojszejev. Egy helyi lap, a Kommerszant szerint jelenleg az orosz bankok között zajló fizetési forgalom csupán 5-10 százalékát számolják el helyi fizetési rendszerekben, vagyis nem lesz könnyű feladat helyi alternatívát keresni a SWIFT helyett.
2012-ben Irán elleni uniós szankciók részeként iráni bankokat tiltottak ki a SWIFT rendszerből, ami jelentősen megnehezítette az ország külkereskedelmi forgalmának bonyolítását.

  A forint halott, itt a Bitcoin!
NEM ODA BUDA !! ..................ITT LESZ NEKÜNK AZ ARANY KORONA ...
..............................................................................
A forint halott, itt a Bitcoin!

Felejtse el az államot, a bankokat, tudja biztonságban és gyarapítsa pénzét! Amelyet állítólag drogkereskedelemre sem használnak. És most már fröccsöt is vehet vele.

2008-ban, a gazdasági válság kitörése idején már egy jó évtizede dúlt a fájlcserélő-háború. A zeneletöltő Napster bukásával hamar világos lett, hogy a központi szerverrel üzemeltetett – tehát könnyen lekapcsolható – megoldások nem működnek, a jövő a hálózatra kapcsolódó számítógépeket egyenrangúnak tekintő, az adatátvitelt közvetlenül a gépek közt, akár több szálon is futtató úgynevezett peer to peer (P2P) rendszereké. Ilyen például a torrent is, amelynek használatát minden sorozatjunkie kénytelen volt megtanulni, még azok is, akik csak annyit tudtak az internetről, hogy hogyan kell wifire csatlakozni.

  Üzembe helyezték az első Bitcoint váltó ATM-et Magyarországon

Üzembe helyezték az első Bitcoint váltó ATM-et Magyarországon


Üzembe helyezték Magyarországon az első olyan bankautomatát, amely a Bitcoin nevű digitális valuta váltására alkalmas, a készüléket hétfőn mutatták be Budapesten, a belvárosi Anker Klubban.
Debreczeni Barnabás, a Bitcoin ATM üzembe helyezését szervező Octarine Labs ügyvezetője sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon is egyre népszerűbb a digitális valuta, főleg a fiatalok körében. Az ATM-be papírpénzt lehet közvetlenül behelyezni, és átváltani a digitális pénzre, az átváltható összeg minimum 2000 forint.

Tájékoztatása szerint a készülék képernyőjére kivetített QR-kód beolvasásával tölthető át az elektronikus pénz egy mobiltelefonos Bitcoin tárcába, majd később innen lehet az összeget vásárlásra fordítani.
Jelenleg 1 Bitcoin mintegy 127 000 forint.
MTI

Hogyan lehet bitcoinhoz jutni?

Link

  Kulcs az orosz-aranytartalék
Kulcs az orosz-aranytartalék

Oroszország egyre több lépést tesz annak érdekében, hogy minél kevésbé legyen kitéve az euróval és a dollárral kapcsolatos árfolyam-kockázatoknak
Az Orosz Központi Bank diverzifikálja üzleteit az eurótól és a dollártól, hogy megóvja önmagát az árfolyam-kockázatoktól, és inkább több aranyat halmoz fel. Az év első felében már 2,5 százalékkal csökkentette a dollár és euró devizatartalékait.

  Aranyra vált Oroszország
FONTOS LÉPÉS A JÖVŐ FELÉ:

Aranyra vált Oroszország
Oroszország egyre több lépést tesz annak érdekében, hogy minél kevésbé legyen kitéve az euróval és a dollárral kapcsolatos szankcióknak. Moszkva rendelkezik a világon az ötödik legnagyobb külföldi devizatartalékokkal. Összes ilyen eszközének értéke meghaladja az 1,5 ezer milliárd dollárt.
Az Orosz Központi Bank diverzifikálja üzleteit az eurótól és a dollártól, hogy megóvja önmagát az árfolyam-kockázatoktól, és inkább több aranyat halmoz fel. Az év első felében már 2,5 százalékkal csökkentette a devizatartalékait.
„A romló geopolitikai helyzet miatt a Központi Bank aktívan foglalkozik tartalékainak újracsoportosításával, ennek részeként például aranyra váltja az amerikai kincstárjegyeit” – idézte a Kommerszant az Alfa Bank vezető közgazdászát, Natalja Orlovát.
A Központi bank dollár vagy euró helyett inkább kínai jüant vagy japán jent vesz. A dollár szerepének csökkentését segíti az is, hogy egyre több orosz devizaswap ügylet születik Kínával és más országokkal is. A múlt héten és az orosz és a kínai központ bank meg is állapodott ezen ügyletek számának megszaporításában.
Link

  Miért jók és mire szükségesek a közösségi pénzek?
Miért jók és mire szükségesek a közösségi pénzek?


  Lugánói tanulmány 2.

Lugánói tanulmány 2.

„Hogyan lehet meghosszabbítani a nyugati befolyást és a kapitalizmus uralmát, amikor a nyugati kapitalizmus a történelemben mindvégig buborékképző gépezetként működött?
… egy újabb buborék, amely méreteiben hasonló lenne a felelőtlen ingatlanhitelezéséhez, az utolsó lehet, a lélekharangja nemcsak a jelenlegi pénzügyi rendszernek, hanem a nyugati világ vezető szerepének is.


  Világcég veszi meg a magyar bitcoin startupot
Világcég veszi meg a magyar bitcoin startupot

Szerző: hvg.hu


Az ASIC bányászgépek gyártásáról ismertté vált amerikai cég, a CoinTerra, bejelentette a magyar szoftverfejlesztő cég, a Bits of Proof Zrt. felvásárlását.

A budapesti székhelyű Bits of Proof (BOP) vállalati környezetre szabott bitcoin szolgáltatások fejlesztésén dolgozik. A megállapodás szerint Blummer Tamás, a cég alapítója és vezérigazgatója is csatlakozik a CoinTerra csapatához, ellátva a cég alelnöki pozícióját – írja a bitcoin.hu. A Bits of Proof magyar bitcoin vállalkozást alapító Blummer Tamás több tízéves múlttal rendelkezik pénzügyi területen, fejlesztői posztot töltött be a Deutsche Bank, az MSCI, és a Morgan Stanley kötelékében is.

  A pénz mint adósság ......
Ajánlom mindenkinek az alábbi videót !!!


  A feltörekvő országok (BRICS) megalapították saját valutaalapjukat

A feltörekvő országok (BRICS) megalapították saját valutaalapjukat


A világ legjelentősebb feltörekvő országainak vezetői aláírták a közös pénzügyi alapjuk létrehozásáról szóló megállapodást - eldőlt, hogy az IMF egyfajta alternatívájának szánt intézmény központja Kínában lesz.

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika (BRICS) első számú vezetői a brazíliai Fortaleza tengerparti városban aláírták azt a megállapodást, amellyel megteremtik a Nemzetközi Valutalaphoz hasonló saját külön pénzügyi alapjukat - jelentette a Bloomberg. Az Új Fejlesztési Bank (NDB) névre keresztelt intézménnyel kapcsolatban számos részletkérdést tisztáztak.

  Világsiker lehet a magyar mobiltárca
Világsiker lehet a magyar mobiltárca

TÓTH BALÁZS

Egy évvel a tesztüzem elindítása után bevezetésre kész az okostelefonokba épített bankkártya - jelentette be Pukler Gábor, a MobilTárca Szövetség elnöke a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen kétszer több előadó volt, mint amennyi érdeklődő újságíró. A tesztek alapján úgy becsülik, országszerte akár 400 ezer embert is érdekelhet a szolgáltatás, amit mostanáig csak a kísérlet pár ezer résztvevője tudott kipróbálni.
Az aktív tesztelők egy év alatt 41 ezerszer vásároltak az okostelefonjuk segítségével, 4 ezerszer gyűjtöttek be hűségpontokat, és összesen 120 millió forintot költöttek. A Paypass rendszert működtető Mastercard nemzetközi hátterének fontosságát bizonyítja, hogy a résztvevők Magyarországon kívül 20 más országban is vásároltak mobillal. Hiszen ahol lehet Paypass bankkártyával fizetni, ott a mobil is működik.

Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése