A társadalom az önszerveződő mechanizmussával, minden problémát jobban tudna kezelni, mint a mai politikai, hatalmi struktúrákkal.
Írta: Fapipa - Dátum: 2015.01.04. 22:02:15
*** “Tulajdonképpen évszázadok óta a hálózatszerveződések megakadályozásának a hagyományában élünk. Ez a problémánk!” ***

… mondja ezt Kruse professzor, a hálózatelmélet egyik képviselője.Kruse professzor a társadalom fejlődésének az akadályát a jelenlegi hierarchikus szerkezetben látja és ennek a hatalom által való megakadályozásában. A társadalom az önszerveződő mechanizmussával, minden problémát jobban tudna kezelni, mint a mai politikai, hatalmi struktúrákkal.


Teljes hír
*** “Tulajdonképpen évszázadok óta a hálózatszerveződések megakadályozásának a hagyományában élünk. Ez a problémánk!” ***

… mondja ezt Kruse professzor, a hálózatelmélet egyik képviselője.A hálózatok az emberi kapcsolatok horizontális szerkezete, ami az internetes társadalomban rohamosan felgyorsult. Ilyen hálózatok gyorsan keletkeznek, de gyorsan meg is szünhetnek. Ha viszont több hálózat egy témában gócpontot képez, akkor ezek egymást felerősítik és előre nem várható társadalmi folyamatokat indítanak el.
Kruse professzor a társadalom fejlődésének az akadályát a jelenlegi hierarchikus szerkezetben látja és ennek a hatalom által való megakadályozásában. A társadalom az önszerveződő mechanizmussával, minden problémát jobban tudna kezelni, mint a mai politikai, hatalmi struktúrákkal.


https://www.youtube.com/watch?v=Neh34iKn3vI