készpénzmentes fesztivál
Írta: Fapipa - Dátum: 2016.01.27. 14:04:38
Tovább fejlesztik a fesztiválok készpénzmentes fizetését

Tovább fejlesztik a készpénzmentes fizetést a legnagyobb fesztiválokon, közösen indít készpénzmentes fizetési szolgáltatást a Sziget és a Cardnet. Van olyan rendezvény, amely már 2010 óta készpénzmentes, idén viszont olyan újdonságokat vezetnek be, amely jelentősen könnyebbé teheti a fizetést, illetve megrövidíti a sorbanállást - jelentették be egy szerdai sajtótájékoztatón.

Teljes hír
Tovább fejlesztik a fesztiválok készpénzmentes fizetésétTovább fejlesztik a készpénzmentes fizetést a legnagyobb fesztiválokon, közösen indít készpénzmentes fizetési szolgáltatást a Sziget és a Cardnet. Van olyan rendezvény, amely már 2010 óta készpénzmentes, idén viszont olyan újdonságokat vezetnek be, amely jelentősen könnyebbé teheti a fizetést, illetve megrövidíti a sorbanállást - jelentették be egy szerdai sajtótájékoztatón.


Mennyire biztonságos a készpénzmentes fesztivál?

A fesztiválkártyára feltöltött pénznek annyira biztonságosnak kell lennie, mint a bankban tartott pénznek

- mondta el a szerdai tájékoztatón Kóka János, a Festipay Zrt. igazgatósági tagja. A rendszer még akkor is működőképes, ha a szerverek leállnak, ilyenkor ugyanis "offline" módban működik tovább.

A jövőben bevezetjük a mobilos fizetés lehetőségét, ez lesz a 2016-os év újítása fizetési szempontból a magyar fesztiválokon - tette hozzá. A másik jelentős újítás, hogy a jegyrendszer is beépül a szolgáltatásokba, így idén már nem kell a nyomtatással bíbelődni, ugyanazokon a rendszereken keresztül kaphatjuk meg a karszalagunkat, mint amivel fizetünk. A jegyeket a jövőben "megszemélyesíthetik" vagyis névre szóló jegyeket adhatnak el, ami lehetővé teszi, hogy a karszalagba építik a fizetési megoldásokat is. Ezzel a biztonság is növekedhet.

Egy automata rendszer is bevezetésre kerül, amivel már a feltöltőpontok nélkül is tehetünk pénzt a fesztiválkártyánkat. Ezek leginkább az ATM-ekre fognak hasonlítani, amelyeken keresztül készpénzt lehet feltölteni a kártyánkra. Emellett persze továbbra is üzemel a 2015 nyarán bevezetett mobil applikáción keresztüli feltöltési lehetőség, ami annyival bővül, hogy a bankkártyánkat is felvihetjük a rendszerbe és az alkalmazáson keresztül tölthetjük fel a fesztiválkártya egyenlegünket.

Csak fesztiválokon használhatjuk a rendszert?

A fizetési megoldások hamarosan megjelenhetnek más rendezvényeken is, ilyen például a sportrendezvények, vagy iskolák. Ennek előnye lehet, hogy a szülők pontosan meghatározhatják, hogy a gyerek mennyit költsön adott dolgokra, elkülönülhet a büfében elköltött pénz a sportszakkörre fordított összegektől. Ez egy zárt rendszer, így nem lehet konkurenciája a nagy kártyatársaságoknak, de a készpénzmentes megoldások elterjedésében segíthet.

Amikor 2010-ben világelsőként bevezettük a készpénzmentes fesztivált, akkor azonnal pozitív visszajelzéseket kaptunk
- mondta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sziget és a Cardnet együttműködése 2014 óta tart, a készpénzmentes fesztiválok már igen elterjedtek Magyarországon, ráadásul ebben előrébb járunk, mint sok nyugat-európai vagy amerikai fesztivál. Most új, közös céget alapítanak, amely Festipay néven jön majd létre, a tulajdonosok kétharmad-egyharmad arányban a Cardnet, illetve a Sziget.

A cég egyébként nemzetközi piacokon is terjeszkedik, hamarosan ugyanis külföldi fesztiválokon is találkozhatunk a Festipay fizetési megoldásaival. Tavaly már Európa több országában is jelen voltak, hamarosan pedig további fesztiválok pénzügyi lebonyolítását nyerheti el a cég.

forrás : index.hu